Delegație CJA la Hainan
10.12.2019

Vicepreședintele Consiliului Județean Arad, Răzvan Cadar, însoțit de directorul Direcției de Comunicare, Strategii și Administrație Publică, Andrei Ando, se află la Hainan, în Republica Populară Chineză, la invitația conducerii acestei provincii înfrățite cu Aradul. Oficialii arădeni participă la Târgul de Agricultură, după ce anul trecut, o numeroasă delegație din Hainan a participat la Târgul Produs în Arad.

"Am fost invitați să prezentăm în cadrul Târgului de Agricultură un posibil schimb între Arad și Hainan. Anul trecut, oficialii din Hainan au venit la Arad și au avut discuții cu producători agricoli și reprezentanți ai industriei alimentare. În continuarea acestei întâlniri, care vizează un posibil export de produse alimentare din județul Arad în Hainan, respectiv importuri din Hainan în Arad, conducerea provinciei Hainan a dorit să avem o discuție despre susținerea pe care o putem acorda, la nivel administrativ, investitorilor chinezi interesați de Arad, dar și investitorilor arădeni care ar putea face exporturi de produse alimentare în China. Noi am propus ca în extinderea acestor negocieri, o delegație de specialitate din China să viziteze Podgoria Aradului, să aibă o documentare la fața locului, cu Grupul de Acțiune Locală Miniș-Măderat, pentru a deschide piața din Hainan către vinurile arădene", a declarat vicepreședintele Răzvan Cadar.

Provincia Hainan este înfrățită cu Aradul de peste 20 de ani. Ea este cea mai mică provincie a Republicii Populare Chineze și are 9 milioane de locuitori. Provincia a fost declarată zonă liberă și beneficiază de facilități fiscale. Răzvan Cadar a prezentat partenerilor din Hainan și proiectul Provinciei Jiangsu, care este interesată de potențialul Zonei Libere din Arad, și a propus un schimb de experiență între managementul Zonei Libere Arad și al Zonei Libere Hainan, pentru ca funcționarii arădeni să se familiarizeze cu specificul investitorilor chinezi, iar chinezii să fie informați despre condițiile de investiții în Zona Liberă Arad.