Control la o Societate din Livada: 2.000 kg de Deșeuri Metalice Periculoase Descoperite
30.08.2024

Polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, în colaborare cu reprezentanții Gărzii Naționale de Mediu - Arad, au descoperit 2.000 de kilograme de deșeuri metalice impregnate cu substanțe periculoase, depozitate necorespunzător, în urma unui control la o societate comercială din Livada.

Acțiunea de verificare a respectării legislației de mediu a vizat o companie specializată în comerțul cu produse metalurgice feroase și neferoase. Polițiștii și reprezentanții Gărzii de Mediu au constatat că deșeurile erau depozitate direct sau parțial pe sol, fără a respecta normele de protecție a mediului.


Deșeurile periculoase au fost ridicate

pentru cercetări, iar pe numele societății a fost deschis un dosar penal pentru poluare prin evacuarea în atmosferă sau în sol a unor deșeuri sau substanțe periculoase. Această infracțiune poate avea consecințe grave asupra mediului și sănătății publice, iar autoritățile urmăresc aplicarea strictă a legii pentru a preveni astfel de cazuri.

Acțiunile de control continuă în județul Arad, pentru a asigura respectarea normelor de mediu și protejarea ecosistemului local.