Consiliul Județean Arad A Câștigat Finanțare Europeană pentru Proiectul „Drumul Regelui”
03.09.2024

Consiliul Județean Arad a obținut o nouă finanțare importantă din fonduri europene pentru un proiect major de infrastructură. Este vorba despre „Drumul Regelui,” un traseu montan spectaculos care va lega comunele Petriș (județul Arad) și Vața de Jos (județul Hunedoara). Proiectul are o valoare totală de 208 milioane de lei, fiind finanțat prin Agenția de Dezvoltare Regională Vest.


Consiliul Județean Arad Primește 61 de Milioane de Lei

Din suma totală, Consiliului Județean Arad îi revin 61 de milioane de lei, o valoare eligibilă care va fi decontată integral prin proiect. Restul finanțării va fi gestionat de Consiliul Județean Hunedoara. Noua rută rutieră va crea o legătură modernă și de calitate între cele două județe, facilitând accesul între două zone montane pitorești și cu potențial turistic ridicat.


Proiectul Va Fi Finalizat în Patru Ani

Termenul de finalizare al lucrării este de patru ani. „Drumul Regelui” este al doilea mare proiect de infrastructură câștigat de Consiliul Județean Arad prin ADR Vest în actualul exercițiu financiar din fonduri europene. Primul proiect a vizat modernizarea rețelei de drumuri din nordul județului, asigurând o legătură modernă cu județul Bihor.


Un Nou Drum, un Nou Orizont Turistic

„Modernizăm un drum care acum este impracticabil, oferind astfel o scurtătură între două regiuni frumoase și pline de potențial turistic din vestul României,” a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.


Record Național în Modernizarea Drumurilor Județene

Județul Arad se remarcă la nivel național prin numărul de proiecte de modernizare a drumurilor județene, totalizând peste 850 de kilometri de drumuri modernizate sau construite de la zero în ultimii ani. Dintre acestea, 90% au fost realizate cu fonduri europene.