Blestemul terenului propriu (și al arbitrajelor) continuă: UTA - Dinamo 0-1
31.01.2021

UTA a cedat cu 1-0 în partida de pe teren propriu cu Dinamo, din etapa cu numărul 20 din Liga 1. Deian Sorescu a înscris singurul gol al meciului, din penalty.

Prima fază importantă a întâlnirii s-a produs în minutul 9, când „centralul” Cătălin Popa a dictat o lovitură de la 11 metri pentru un henț al lui Ilie în propriul careu în urma unui corner al oaspeților. Sorescu a transformat penalty-ul, iar misiunea UTA-ei a devenit una complicată, ținând cont și de starea gazonului. Prima repriză a continuat fără ocazii mari, însă ambele echipe au cerut câte o lovitură de la 11 metri: oaspeții pentru un nou henț comis de Ilie, iar utiștii pentru un cot aplicat lui Roger de către Puljic. 

În partea secundă, arădenii au avut trei mari șanse la poarta lui Eșanu, dar Rus, Albu și Shlyakov (aflat la debut în Liga 1) nu au reușit să marcheze. La ocazia lui Albu, arădenii au cerut din nou penalty pentru un fault comis de Puljic, dar arbitrul Popa i-a refuzat încă o dată, iar scorul final a rămas cel stabilit încă din începutul meciului, 0-1.

La final, antrenorul UTA-ei, Laszlo Balint, a izbucnit la adresa arbitrilor după trei meciuri consecutive în care utiștii au fost dezavantajați: „Nu am vorbit niciodată despre arbitraj, dar este al treilea meci în care arbitri sunt în lumina reflectoarelor, e normal? Acum două etape cu FC Argeș avem eliminare la Benga în condițiile în care era 0-0 și ne doream să atacăm, iar meciul a fost dezechilibrat de acea decizie. La Iași am avut penalty clar ca lumina zilei la Antal, acum se dă un penalty care eu cred că nu trebuia dat, pot spune specialiștii, iar apoi avem penalty super clar la Roger, despre ce vorbim?  Haideți să fim puțin corecți, să ne respectăm. Tot timpul mi-am văzut de meseria mea și de echipa mea, dar vin domnii arbitri...atunci să centreze ei, să dea ei cu capul. E foarte greu când începi meciul de la 0-1 contra unei echipe bune precum Dinamo, ne-am creat ocazii, poate aici am păcătuit mult, am avut niște situații mari, nu am reușit să marcăm. Este problema noastră cea mare, ajungem în fața porții, ne creem ocazii, dar nu reușim să dăm goluri. E foarte frustrant, nici nu știu ce să le spun la băieți în vestiar, pentru noi este al cincilea meci în 20 de zile, se adună oboseală, mulți au probleme musculare. E sport, e fotbal, se poate întâmpla să pierzi, dar măcar când pierd să știu că am pierdut din cauza prostiei mele, nu din cauza altor interferențe. Mi s-a spus că suntem echipa de Liga 1 împotriva căreia s-au dat cele mai multe lovituri de la 11 metri. Domnul Cătălin Popa ne-a arbitrat și la FCSB, unde meciul a fost dezechilibrat de un penalty. Nu cred că jucăm mai prost acasă, nu suntem bine cu rezultatele, ceva se întâmplă, e clar că avem nevoie de mai multe goluri. Din punct de vedere al jocului, suntem pe o pantă ascendentă, din punct de vedere al moralului jucătorii sunt bine, în condițiile în care se vede pe ce terenuri jucăm. Mergem la Clinceni, unde s-a văzut ce probleme au fost în ultimul lor meci de acasă, încercăm să ne facem treaba și să recuperăm punctele pierdute astăzi” 

UTA cade o poziție în clasament după acest eșec, până pe locul 11. Joi, roș-albii se deplasează la Clinceni pentru meciul cu Academica. Duelul va începe la ora 15:00.