Beneficiile Cotei Unice
01.08.2024

Tineretul Național Liberal (TNL) din Arad a lansat o campanie de promovare și informare intitulată „Susținem cota unică, spunem «nu» impozitului progresiv”. Campania își propune să evidențieze avantajele cotei unice de impozitare, comparativ cu dezavantajele impozitului progresiv.


Avantajele Cotei Unice

TNL consideră că sistemul cotei unice de impozitare a veniturilor stimulează activitatea economică, încurajând oamenii activi, creativi și dornici să muncească mai mult și să câștige mai bine. Aceștia susțin că acest sistem a consolidat clasa mijlocie și a contribuit semnificativ la dezvoltarea rapidă a României, ajutând țara să recupereze decalajele față de statele mai dezvoltate din Uniunea Europeană.


Critici la Adresa Impozitării Progresive

În contrast, TNL argumentează că impozitarea progresivă introduce o inegalitate structurală prin împărțirea contribuabililor în mai multe categorii, aplicând impozite diferențiate. Acest lucru, în opinia lor, descurajează efortul suplimentar și creativitatea, penalizând în mod paradoxal pe cei care muncesc mai mult și câștigă mai mult.

„Tineretul Național Liberal susține cota unică dintr-un motiv simplu: noi credem că munca suplimentară trebuie răsplătită, încurajată, nu pedepsită și supra-taxată. Practic, e paradoxal că ești sancționat dacă muncești mai mult și câștigi mai mulți bani”, a declarat președintele Tineretului Național Liberal, deputata Mara Mareș.