”Bătrâna Doamnă” a fotbalului românesc împlinește astăzi 75 de ani!
18.04.2020

UTA, creată de baronul Francisc von Neuman și purtată prin istorie de fotbaliști și antrenori legendari, dar și de un public pătimaș, pe alocuri chiar fanatic, ajunge astăzi la trei sferturi de veac.

În vitrina clubului tronează șase titluri de campioană și două Cupe ale României, pe lângă alte numeroase trofee juvenile. Dar, poate cea mai importantă performanță, nu a venit sub forma unui trofeu. În 1970, UTA a eliminat deținătoarea en-titre a trofeului suprem continental, Feyenoord Rotterdam, la căpătul unei minuni, cum a fost numită la acea vreme realizarea alb-roșilor.

Jucători legendari, antrenori uriași, file de istorie care vor dăinui peste ani, dar și o dragoste purtată de la o generație la alta. Acestea sunt atuurile “Campioanei Provinciei” în fața unui fotbal românesc tot mai sărac.

Astăzi, începând cu ora 19:00, TV Arad va pregătit o emisiune specială dedicată aniversării UTA-ei. Vom asculta personalităţi din viaţa echipei, vom vorbi despre istoria echipei, situaţia din prezent, dar şi planurile de viitor ale ”Bătrânei Doamne.”

La mulți ani, UTA! Pentru încă cel puțin alți 75 de ani de emoție și bucurie adusă arădenilor, și nu numai...