Austriac prins cu McLaren cu numere false în Arad
04.03.2024

Un cetățean austriac a fost prins conducând un autoturism de lux neînmatriculat pe străzile din Arad, în noaptea de sâmbătă spre duminică, având aplicate numere false de înmatriculare. Incidentul a escaladat când s-a descoperit că bărbatul de 44 de ani era sub influența substanțelor psihoactive, cel mai probabil cocaină, conform testelor rapide efectuate de polițiști.


Incidentul a avut loc după ce polițiștii de la rutieră au efectuat o verificare de rutină într-o zonă intens circulată din municipiul Arad. Inițial, șoferul a refuzat să prezinte documentele autovehiculului, afirmând ulterior că nu le are la el. În urma verificării numărului de înmatriculare în baza de date, polițiștii au constatat că acesta aparține de fapt unui alt vehicul de lux, un Porsche.


Autoturismul implicat în incident, un McLaren evaluat la 260.000 euro, a fost confiscat și transportat în curtea poliției rutiere din Arad pentru investigații suplimentare. Bărbatul a fost transportat la spital pentru recoltarea de probe biologice, necesare stabilirii exacte a tipului și cantității de substanțe consumate.


Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Arad, Mădălin Florin Herbei, a declarat: "Din verificări a reieșit că autoturismul nu este înmatriculat, iar numărul de înmatriculare aplicat pe autoturism este fals. Testarea cu aparatul din dotare a indicat posibila prezență a substanțelor psihoactive. Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la unitate medicală în vederea recoltării de probe biologice și stabilirii cu exactitate a consumului substanțe interzise." Bărbatul este acum cercetat penal pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe, conducerea unui vehicul neînmatriculat și conducerea unui vehicul cu număr de înmatriculare fals.

Ancheta este în desfășurare pentru clarificarea tuturor circumstanțelor incidentului.