Aradul va Avea un Parc Fotovoltaic în Zona Indistrială Sud
17.04.2024

Investiție în Energie Regenerabilă

Primăria Municipiului Arad a obținut un proiect pe fonduri nerambursabile pentru construirea unui parc fotovoltaic, o inițiativă ce va contribui la producerea de energie din surse regenerabile. Parcul fotovoltaic va fi amplasat în cartierul Aradul Nou, în Zona Industrială Sud, pe o suprafață generoasă de peste 28.000 mp.


Capacitate și Scopul Proiectului

Centrala electrică fotovoltaică va avea o putere instalată de 0,63 MW și va fi proiectată pentru a reduce facturile de energie electrică pentru clădirile aflate în administrarea municipiului, precum și pentru sistemul de semaforizare din oraș.


Valoare și Finanțare

Valoarea totală a proiectului este de 6.372.000 lei, din care contribuția din bugetul local este de 2.268.990 lei. Terenul necesar pentru proiect este proprietatea municipalității, ceea ce a permis identificarea unei surse de finanțare pentru această investiție.


Implementare Rapidă

Primarul municipiului Arad, Călin Bibarț, a subliniat importanța implementării rapide a proiectului pentru a asigura un flux de energie cât mai consistent și mai accesibil din punct de vedere financiar. Odată finalizat, parc fotovoltaic va contribui la diversificarea surselor de energie și la reducerea impactului asupra mediului înconjurător.