Aradul își plânge pierderea: Profesorul Corneliu Pădurean, o legendă a istoriei locale, a trecut la cele veșnice
26.04.2024

Profesorul Pădurean a fost iubit de comunitate și apreciat pentru contribuția sa remarcabilă la cunoașterea istoriei locale și naționale.


În aceste momente de tristețe, Aradul se unește în solidaritate și își exprimă sincerele condoleanțe familiei îndoliate.


Primăria Municipiului Arad își exprimă profundul regret față de trecerea la cele veșnice a unei personalități de excepție a Aradului și României, istoricul și profesorul Corneliu Pădurean. Timp de mai bine de patru decenii și jumătate, prof.univ.dr. Corneliu Pădurean a reușit să îmbine într-o armonie deplină calitățile științifice ale unui cercetător cu competențele didactice, fiind deopotrivă iubit de elevii și studenții săi și apreciat de comunitatea în care activa.


Istoric complex, prof.univ.dr. Corneliu Pădurean s-a remarcat atât în țară cât și în străinătate grație impresionantei activități de cercetare în domeniul istoriei. Profesorul Corneliu Pădurean a iubit orașul în care a trăit, pledând în permanență pentru respectarea rolului pe care l-a avut Aradul în istoria României și cu precădere în Marea Unire. În aceste momente de tristețe, Primăria Municipiului Arad este alături de doamna Daniela Pădurean-Andreica, directorul Centrului Municipal de Cultură Arad și transmite sincere condoleanțe familiei îndoliate. Dumnezeu să îl odihnească în pace!