Angajații Serviciului de Probațiune din Arad Revin in Greva Japoneză
11.04.2024

De trei zile, angajații Serviciului de Probațiune de pe lângă Tribunalul Arad au reluat greva japoneză, iar câțiva dintre ei au intrat în greva foamei. Motivul? Guvernul a plătit retroactiv banii datorați pe 4 luni, după protestul din decembrie, însă salariile au fost din nou micșorate din lipsa de bani.


Ionel Orga: Lupta pentru Repunerea în Drepturi, O Chestiune de Viață și de Moarte

Pentru Ionel Orga, care lucrează de mai bine de 20 de ani în acest serviciu, repunerea în drepturi este o chestiune de viață și de moarte. Diagnosticat cu o tumoare, acesta are nevoie urgentă de o operație, însă nivelul actual de salarizare nu îi permite să acceseze un împrumut bancar care i-ar putea salva viața.


Protestatari Hotărâți să Meargă Până în Pânzele Albe pentru Drepturile Lor

Salariile angajaților din serviciul de probațiune sunt la nivelul anului 2016. Atunci, salariile lor au fost calculate greșit, nu au mai fost nici indexate cu inflația, iar guvernanții nu vor să le facă dreptate, deși și-au câștigat drepturile în instanță.


Monitorizare Medicală pentru Cei în Greva Foamei

Trei din cei 19 angajați sunt în greva foamei, iar aceștia sunt monitorizați de medicii serviciului de ambulanță în fiecare zi. Este posibil ca numărul celor care fac greva foamei să crească în zilele următoare.