Ziua diabetului la UVVG
16.11.2020

Universitatea de Vest Vasile Goldis Arad a marcat pe 14 noiembrie, Ziua Diabetului Zaharat, printr-un filmulet de informare, menit sa creasca gradul de constientizare asupra acesti boli cronice. Materialul video incepe cu informatii despre originea marcarii acestei zile pe plan mondial

Ziua mondiala a diabetului este o ocazie in care persoanele cu diabet, profesionistii in sanatate, ong-urile, presa si publicul larg se unesc pentru a informa si a preveni aceasta boala in cadrul comunitatilor. Anul acesta din cauza pandemiei de COVID-19 campania de constientizare are loc in mediul online.

UVVG trage un putenic semnal de alarma in randul celor bolnavi de diabet, stiut fiind faptul ca aceasta boala in asociere cu virusul SARS COV2 poate duce la complicatii grave.

Filmuletul realizat la initiativa rectorului UVVG,  prof.univ.dr. Coralia Cotoraci, se afla pe pagina de facebook a UVVG, a fost distribuit presei si mediilor de socializare pentru ca semnalul dat de universitate in sprijinul sanatatii aradenilor sa se faca auzit.