Willie Barbosa a semnat cu UTA! Brazilianul este la a doua experiență în Liga 1
24.12.2022

Willie Hortencio Barbosa este noul jucător al UTA-ei. Acesta a semnat un contract cu echipa „roș-albă” pe o perioadă de un an și jumătate și se va prezenta la Arad pentru reunirea lotului, programată pe 2 ianuarie.

În vârstă de 29 de ani, Willie s-a născut în Caravales, Brazilia, pe data de 15 mai 1993. Postul său de bază este cel de aripă stânga, dar poate evolua și în dreapta sau ca atacant. Noul transfer al arădenilor vine din Bolivia, de la Club Jorge Wilstermann, unde a evoluat în 17 partide, dintre care 14 ca titular, și a marcat 4 goluri.

Mare parte a carierei și-a petrecut-o în țara natală la echipe precum EC Vitoria, Vasco da Gama, AC Goianiense sau Ceara, dar a avut și experiențe europene. În sezonul 2016/2017 a îmbracăt tricoul echipei FC Botoșani, iar mai apoi a jucat în Grecia, la Apollon Smyrnis, în liga a doua elvețiană, la Servette FC și la Kiryat Shmona, în Israel.  A mai evoluat în campionatul Boliviei și pentru The Strongest.

”Mă bucur tare mult că am reușit să îl semnăn pe Willie, un jucător cu calități ofensive deosebite care sunt sigur că ne va ajuta în tot ceea ce ne propunem în primăvară, pentru că vom avea multe dueluri echilibrate și avem nevoie de astfel de jucători, care să vină cu un plus pe partea ofensivă. Nu a fost deloc ușor să-l semnăm, sunt două trei săptămâni de când negociem, pentru că a avut oferte mult mai bune decât a noastră, dar mă bucur că am reușit să îl convingem să ni se alăture” a declarat Laszlo Balint pentru site-ul oficial al UTA-ei.