Webinarii de top pentru studenţii UVVG Arad
26.11.2020



Prof. univ. dr. Alexandru Bucur a susţinut o serie de webinarii pentru studenţii de la Medicină Dentară.

De-a lungul anilor, reputatul prof. univ. dr. Alexandru Bucur a fost alături de Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” din Arad, susţinând o serie de workshop-uri și seminarii importante pentru lumea medicală pe plan intern și internațional, desfășurate la UVVG Arad. Chiar şi în contextul actual, în care (şi) învăţământul este afectat de pandemia de COVID-19, prof. Alexandru Bucur a susţinut o serie de trei webinarii pentru studenţii de la specializarea Medicină Dentară a UVVG Arad. Peste 300 de studenţi UVVG au participat, interactiv, la aceste webinarii, cu următoarele teme: Inhalosedarea cu protoxid de azot şi oxigen în stomatologie (anul 4); Implicaţiile terapiei cu inhibitori de osteoclaste (bifosfonaţi) în stomatologie (anul 5 şi 6); Managementul pacienţilor cu afecţiuni generale asociate care necesită intervenţii chirurgicale de mică amploare în cabinetul stomatologic (anul 6).

Profesorul Alexandru Bucur a devenit medic specialist în chirurgie oro-maxilo-facială în 1998, obținând statutul de medic primar în aceeași specialitate. În urma unei minuțioase cercetări, a obținut titlul științific de doctor în medicină, cu teza de doctorat intitulată „Cancerul de limbă”, în anul 1998. Încă de la începutul carierei medicale, confirmând pregătirea sa de excepție, s-a făcut remarcat devenind după terminarea stagiaturii coordonatorul Serviciului de Chirurgie Dento-Alveolară și ulterior directorul Policlinicii Ţăndărei, jud. Ialomiţa, activitate pe care a exercitat-o timp de 3 ani. Activitatea didactică a fost dublată de alte valențe: prolific cercetător științific, responsabil și eficient manager universitar ca Șef de Clinică/Disciplină, Prodecan, Decan al Facultății de Medicină Dentară din București, precum și redactor-șef și editor la prestigioase reviste științifice. In anul 2020, prof. univ. dr. Alexandru Bucur a primit titlul de cetățean de onoare al Municipiului București.

„Suntem onoraţi să avem în mijlocul studenţilor UVVG astfel de personalităţi precum prof. univ. dr. Alexandru Bucur, Doctor Honoris Causa al Universitatii Vest „Vasile Goldiș” din Arad, vechi prieten al universității, care să împărtăşească din vasta sa experienţă viitorilor medici” - ne-a declarat prof. univ. dr. Coralia Adina Cotoraci, Rectorul Universității Vest „Vasile Goldiș” din Arad.