Vrei să devii asistent maternal ?
23.01.2020

DGASPC Arad angajează asistenți maternali în cadrul unui proiect european cofinantat prin Programul Operațional Capital Uman. În cadrul proiectului „TEAM-UP: Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor”, DGASPC Arad derulează o campanie de identificare şi recrutare a persoanelor cu domiciliul în judeţul Arad, care doresc să devină asistenţi maternali profesionişti. Începând cu anul 2019, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Arad este partener în cadrul proiectului ”TEAM UP: Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor”, cod 127169, cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, al cărui beneficiar este Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție. Astfel, DGASPC Arad angajează pe parcursul a 5 ani, cât este perioada de derulare a proiectului, câte 4 asistenți maternali/an, care vor avea în grijă copii cu vârsta cuprinsă între 0 -18 ani.
„Pentru atingerea obiectivului, DGASPC Arad face apel către persoanele cu domiciliul stabil pe raza judeţului și care doresc să devină asistenţi maternali profesionişti să se prezinte la sediul secundar al instituției, de pe strada Iustin Marșieu nr. 22 A- Serviciul Management de Caz pentru Copii – Asistență Maternală, pentru informaţii suplimentare privind procedura de obţinere a atestatului de asistent maternal” declară Erika Stark, director general al DGASPC Arad.

Pot fi atestate ca și asistent maternal profesionist numai persoanele care au domiciliul în Arad,au absolvit minim 10 clase, au vârsta cuprinsă între 25-52 ani, au în folosinţă o locuinţă, au acceptul întregii familii cu care locuiesc, de a primi şi ocroti 2 copii în casa lor şi au urmat cursurile de formare profesională organizate de DGASPC Arad. Nu pot fi asistenţi maternali profesionişti cei care au săvărșit infracțiuni, părinţi decăzuţi din drepturile părintești şi bolnavii care suferă de afecţiuni cronice transmisibile. Dacă doriţi să îngrijiţi şi să educaţi copii la domiciliu, doriți un loc de muncă stabil, puteți solicita informații la numărul de telefon: 0257/250325.