Vine din nou canicula
02.08.2022

Ploaia din weekendul trecut si aversele care vin de saptamana viitoare nu vor rezolva problema secetei din Romania, dar mai scad putin temperturile, cel putin la inceput de august. În prima zile ale lunii, termometrele nu vor indica mai mult de 31 de grade, dar spre sfârşitul săptămânii revin temperaturile caniculare. Perioadele de instabilitate vor apărea la începutul săptămânii viitoare în aproape toată ţara.
In judetul nostru pe parcursul primei săptămâni, vremea va fi într-un proces de încălzire, devenind călduroasă, iar în perioada 4 – 7 august local caniculară, cu medii ale temperaturii maxime în creştere de la 29…31 de grade spre 34…36 grade şi ale minimelor de la 11…15 grade spre 14…18 grade.
Deşi în cea de-a doua săptămână din august sunt estimate valori termice în uşoară scădere, în ansamblu şi această perioadă va fi caracterizată de o vreme călduroasă, cu temperaturi uşor peste cele normale – mediat regional cele diurne vor fi de 30…31 de grade, iar cele nocturne de 14…17 grade.

Din data de 7 august va creşte probabilitatea pentru averse şi instabilitate atmosferica.