Videoconferinţe pentru carantinare
16.11.2020

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență are in vedere convocarea Comitetelor Locale pentru Situații de Urgență în sistem de videoconferință, începând cu data de 16 noiembrie.
Comitetele locale pentru situații de urgență vor fi convocate în următoarea ordine:

– cele din unitățile administrativ-teritoriale în care incidența cumulată a cazurilor pentru ultimele 14 zile este mai mare de 3 la 1.000 de locuitori;

– localitatile care se află între 1,5 și 3 la 1.000 de locuitori;

–  localitatile sub 1,5 la 1.000 de locuitori.

Direcția de Sănătate Publică a Județului Arad va calcula zilnic, incidența cumulată pentru ultimele 14 zile și va prezenta Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Arad analiza rezultată, în cel mult 24 de ore de la data constatării atingerii limitelor. De asemenea, DSP va face propuneri de carantinare zonală acolo unde se impune această măsură, după obținerea, în prealabil, a avizului de la Insitutul Național de Sănătate Publică.


La rândul lor, Inspectoratul de Poliție Județean Arad, Inspectoratul de Jandarmi Județean Arad, poliția locală vor intensifica controalele cu privire la verificarea respectării tuturor măsurilor de prevenire/limitare a transmiterii viruslului SARS CoV-2.