VIDEO | Transfer din Rusia pentru UTA!
17.01.2021

UTA și-a prezentat astăzi cea mai recentă achiziție: fotbalistul rus Evgenyi Shlyakov, transferat de la echipa de prima ligă rusă PFK Tambov. Shlyakov evoluează cu precădere pe postul de fundaș dreapta dar poate juca la fel de bine și pe același post în banda stângă, fiind un jucător cu o capacitate tehnică similară pentru ambele picioare.

Noua achiziție a UTA-ei are 29 de ani și a evoluat întrega carieră doar la cluburi din Rusia. În ultimii doi ani și-a oferit serviciile echipei PFK Tambov, echipă pentru care a bifat în acest sezon 16 apariții, contabilizând și o pasă de gol. Tambov se află pe ultimul loc în campionatul Rusiei dar este de precizat faptul că în clasamentul coeficienților UEFA, campionatul Rusiei se află pe locul 7 în timp ce prima ligă românească doar pe locul 23.

”Este un jucător pe care mi l-am dorit foarte mult. Cred că legitimarea lui în campionatul românesc e un pas important pentru că nu trebuie să omitem diferența de valoare dintre cele două campionate. În Rusia merg jucători pe sume de zeci de milioane de euro. Sper să se adapteze cât mai repede la tot ce înseamnă fotbalul românesc și viața în România. El vine să acopere unele deficiențe pe care le avem și pe care le-a văzut toată lumea pe postul de fundaș lateral” a declarat antrenorul UTA-ei Laszlo Balint.

”Știu că UTA este un club important care a câștigat 6 campionate. Îmi doresc să aduc un plus important clubului din punct de vedere al profesionalismului astfel încât acest transfer să fie unul de succes atât pentru mine cât și pentru club” a declarat noua achiziție a UTA-ei.

Jucătorul rus va face deplasarea la Volutari dar având în vedere timpul foarte scurt până la meciul de marți, este puțin probabil ca el să reprezinte o soluție pentru meciul amintit.

 Shlyakov este singurul jucător rus care evoluează în acest moment în campionatul României.