Victorie în deplasare, după zece luni și jumătate: FC Botoșani - UTA 1-2
09.09.2022

După 10 luni și jumătate, UTA a învins din nou în deplasare. Arădenii s-au impus meritat cu 2-1 pe terenul lui FC Botoșani în această seară, în partida din cadrul etapei a zecea din Superligă. Juan Cascini și Virgiliu Postolachi au înscris pentru utiști, în timp ce gazdele au redus din diferență prin Shaquill Sno.


UTA a avut prima ocazie în minutul 4, când Şteau l-a lansat pe Postolachi spre careul advers, atacantul a avansat şi a tras la poartă cu piciorul stâng, însă Pap a respins. Arădenii au fost mai buni în debutul partidei, iar dominarea s-a concretizat în minutul 26. Batha a centrat dintr-o lovitură de colţ, Cascini s-a desprins excelent de adversar în centrul careului şi a împins balonul în plasă cu capul. După cinci minute, avantajul s-a dublat: Stahl, titularizat în premieră de Ilie Poenaru, a scăpat în partea dreaptă şi a centrat excelent pentru Postolachi, care a trimis un şut destul de moale, cu pământul, însă Pap a ratat complet intervenţia şi balonul a intrat în poartă. După al doilea gol, „roș-albii” au cedat posesia gazdelor, însă echipa lui Teja nu a realizat mai nimic și a încheiat repriza fără șut pe poartă.


FC Botoșani a redus din diferență la prima acțiune periculoasă din partea secundă. După o pasă greșită a lui Chindriș, balonul a ajuns la Camara în lateral stânga, acesta a tras din unghi, Iacob a respins, însă doar până la Sno, aflat liber în fața porții goale. Olandezul a „reușit”, totuși, să rateze, trimițând în bară, dar mingea a ricoșat înapoi în piciorul fundașului gazdelor și apoi în poarta UTA-ei. Arădenii au fost aproape de gol în minutul 62, când Pap a respins excelent șutul deviat trimis de Jobello, iar cinci minute mai târziu Postolachi a ratat o nouă șansă, trimițând peste poartă din careu după o centrare a lui Hoxhallari din stânga. În minutul 79, arădenii au irosit o nouă oportunitate, când Negoescu a recuperat un balon și a scăpat singur în partea dreaptă a careului, însă centrarea sa pentru Ubbink nu a fost una de calitate și olandezul nu a reușit să tragă la poartă. Până la final, UTA a mai avut câteva acțiuni periculoase în careul advers, rămase fără rezultat, în timp ce FC Botoșani a avut o singură ocazie de egalare, prin israelianul Shahaf, care a trimis execrabil din cădere în urma unei faze fixe. Scor final 2-1 și „roș-albii” obțin primul succes pe teren străin din acest sezon. 


„Cred că a fost o primă repriză dominată de noi, din punct de vedere fizic și al organizării defensive. Am dus atacuri foarte bune, am reușit să înscriem și două goluri și o mai puteam face. Din păcate, în a doua repriză ceea ce am discutat la pauză nu s-a resimțit în joc și nu s-a văzut. Ne-am retras prea mult, nu trebuia să facem asta, trebuia să rămânem în pressing, să îi așteptăm puțin să vină și să jucăm pe contraatac. Dar, una peste alta, trebuie felicitați pentru atitudine, pentru că și-au dorit, pentru că au muncit foarte mult astăzi, fără sacrificiu nu putem. Chiar dacă am suferit, sunt importante cele trei puncte, atât pentru moralul nostru, cât și pentru economia clasamentului. Trebuia să spargem gheața, nu se mai câștigase de foarte mult timp în deplasare și mă bucur că au înțeles anumite lucruri, dar trebuie să fim mult mai bine și mult mai echilibrați după ce conducem, ei trebuie să facă ceea ce le transmit eu. Dar, până la urmă, e important că am spart gheața, sunt importante cele trei puncte și de aici trebuie să avem continuitate în rezultate.” a declarat Ilie Poenaru la finalul întâlnirii.

În următoarea rundă, utiștii vor juca pe teren propriu, sâmbătă, 17 septembrie, de la ora 16:45, împotriva nou-promovatei AFC Hermannstadt.


Formații:

FC Botoșani: E. Pap – Sno, Dican, Șeroni, Țigănașu (Dragu 72) – Mussis (Tîrcoveanu 63), Sylla, A. Ivanov (Shahaf 46) – Mateus (Petkovski 46), Camara, Mailat (M. Roman II 82). Rezerve neutilizate: Ureche – Patache, Sadiku, Perianu. Antrenor: Mihai Teja

UTA: Fl. Iacob – Vukcevic, Chindriș, Benga, Hoxhallari – Batha, Cascini (Anton 81) – Stahl (Otele 46, Ubbink 72), Șteau (Negoescu 77), Jobello – Postolachi (Keșeru 81). Rezerve neutilizate: Balauru – Dobrescu, Fl. Matei, Ademi. Antrenor: Ilie Poenaru

Arbitri: Lucian Rusandu (Sfântu Gheorghe) – Sebastian Gheorghe (din Suceava), Imre-Laszlo Bucsi (Sfântu Gheorghe). Rezervă: Horia Mladinovici (București)

Camera VAR: Istvan Kovacs (Carei), Gabriel Stroe (Pitești)

Observator FRF: Sorin Boca (Iași)

Observator LPF: Bogdan Buhuș (Bârlad).