Victorie importantă, calificarea la baraj e aproape: CS Mioveni - UTA 0-2
14.05.2023

UTA a obținut un succes important, 2-0 pe terenul lui CS Mioveni, în penultima etapă a play-out-ului din Superligă. Arădenii nu au făcut un meci foarte bun, fiind iertați în mai multe rânduri de ratările gazdelor, dar au reușit să se impună după reușitele semnate de Hoxhallari și Postolachi în repriza a doua. 


Utiştii au făcut o primă repriză slabă, în care marile ocazii au aparținut Mioveniului. Eroul „roș-albilor” a fost Florin Iacob, care a intervenit excelent la ocaziile avute de Buziuc și Carnat.


Arădenii au început puțin mai bine partea secundă și au avut câteva acțiuni în careul advers, însă prima ocazie mare de după pauză a fost tot a Mioveniului. În minutul 60, Rusu a scăpat în partea stângă și a centrat perfect pentru Buziuc, care a tras peste poartă din poziție ideală. Imediat după marea ratare a gazdelor, UTA a mers în atac și a trecut și ea pe lângă deschiderea scorului, când șutul lui Pop a fost respins în corner. După un minut, arădenii au beneficiat de o nouă lovitură de colț, Roger a centrat, Sima a ieșit pe sub minge și Hoxhallari a înscris cu capul. Partida a continuat în același ritm alert, iar Carnat și Postolachi au irosit încă două ocazii, ambii trimițând pe lângă din poziții bune. Postolachi și Roger puteau contribui la golul de 2-0 al arădenilor, însă nu au ales variantele potrivite, irosind faze importante în careul advers. Abia intrat pe teren, Coșereanu a avut o oportunitate importantă de egalare, dar a tras execrabil, balonul ieșind în aut de margine. În ultimele minute ale timpului regulamentar, Aly Abeid a intrat în careu după o acțiune individuală și a tras, însă execuția sa a fost blocată. În prelungiri, Rareș Pop a recuperat un balon în propria jumătate, a avansat și l-a găsit excelent pe Postolachi, internaționalul din Republica Moldova a intrat în careu și l-a învins pe Sima cu un șut din apropiere. Faza a fost verificată timp de cinci minute în camera VAR pentru un eventual offside, dar până la urmă golul a fost validat și fluierul final a consemnat scorul de 2-0.


„Normal că sunt fericit că am reușit să câștigăm aici, a fost greu. Nu știu dacă în prima repriză meritam mai mult, pentru că n-am tratat cu seriozitate, cu toate că săptămâna asta, după meciul cu FC Argeș, doar pe asta am mizat, să ne respectăm adversarul, să nu intrăm în teren pe vârfuri, să jucăm simplu. Am avut noroc că am scăpat și nu am luat gol, dacă luam gol nu știu cum ar fi decurs jocul. Mă bucur că în repriza a doua au avut altă atitudine. Și schimbările pe care le-am făcut au adus un plus, am reușit să înscriem două goluri, am mai avut câteva contraatacuri periculoase, din care puteam să dăm goluri. Importante sunt punctele, acum ne așteaptă un meci greu cu Craiova acasă, dar cu atmosfera care e acolo vom face un meci foarte bun.” a declarat Mircea Rednic la finalul partidei. 


Utiștii încheie play-out-ul vineri, de la ora 20:00, cu un duel la Arad împotriva lui FC U Craiova.


Formații:


Mioveni: Sima – Rădescu (Diallo 86), Lixandru, Șerbănică, Pedroso – Panait, V. Pop (D. Toma 68) – Antal (Benchaib 64), Buziuc (Sno 64), Carnat (Coșereanu 86) – B. Rusu. Rezerve neutilizate: Croitoru – Burnea, Lepistu, B. Krasniqi. Antrenor: Vlad Ţăran


UTA: Fl. Iacob – Benzar (Vukcevic 34), Benga, Hoxhallari, Abeid – Șteau (R. Pop 59), Anton (Ubbink 46), Cascini (Batha 46), Roger jr. – Postolachi, Keșeru (Stahl 80). Rezerve neutilizate: Kucher – Dobrescu, P. Pașcalău, Otele. Antrenor: Mircea Rednic


Arbitri: Sorin Costreie (Buftea – Ilfov) – Mircea Grigoriu și Mihăiță Necula (ambii din București). Rezervă: Claudiu Marcu (Constanța).


Camera VAR: Rareș Vidican și Ciprian Danșa (ambii din Satu Mare).


Observator FRF: Marian Salomir (Cluj)

Observator LPF: Adrian Pitu (Constanța).