Vacanţa în Turcia, în 2021
29.04.2021

Autorităţile din Turcia doresc să încheie cât mai rapid un acord cu UE astfel ca turiştilor vaccinaţi să li se permită intrarea în ţară fără dovada unui test PCR negativ, aşa cum au reuşit să încheie cu Guvernul Britanic.
In paralel guvernul turc isi vaccineaza tot personalul din sectorul turistic.
Tour-operatorul Soley Tour şi proprietarii resorturilor, recomandă turiştilor să îşi facă o asigurare de coronavirus, astfel ca în cazul în care contactează virusul în Antalya să le fie acoperite toate cheltuielile.
Exista si o asigurare a statului turc care nu costa mult. Daca te infectezi esti ori pe asigurare ori pe cont propriu. Statul turc nu asigura tratamentul gratuit-
Erdinc Adali si Ionut Nedea cei care au infiintat in plina pandemie cea mai noua firma tour-operatoare din Romania sunt insa optimisti. Cazurile de infectari au fost putine anul trecut iar hotelierii pun la dispozitie camere, unde cei infectati pot ramane in carantina daca dezvolta o form usoara si nu necesita spitalizare.
Preţurile raman in general la nivelul anului 2020, mai scăzute decât în 2019.
Antalya este recunoscuta pentru hotelurile de lux, cu servicii excelente si pentru programele speciale si distractiile pentru copii. 
Sectorul turistic este foarte puternic in Turcia. In Antalya un hotel nou nout a fost ridicat in 12 luni. In luna mai isi deschide portile. A costat peste 116 milioane euro iar grupul care il detine l-a ridicat din bani proprii, fara credit banacar
Chiar dacă in Turcia sunt impuse restrictii, turistii nu le simt.
Toate resorturile de lux funcționează pe baza unor certificate de siguranță, prin care trebue sa respecte mai mult de 130 de reguli . Si fac asta cum stiu mai bine. Hotelurile arata excelent, serviciile sunt la cele mai înalte standarde si incet incet prind contur si programele de divertisment pentru oaspeti. Totul insa sub control, pentru a evita infectarea cu noul coronavirus.