UVVG Arad a acordat premii pentru jurnalism
21.01.2022

In perioada 15 ianuarie de la ziua marelui poet Mihai Eminescu si pana pe 10 februarie, ziua cand Vasile Goldis a trecut la cele vesnice, la Universitatea de Vest Vasile Goldis Arad, se sarbatoreste luna culturii.

Sub acest generic, au fost acordate astazi doua premii pentru Jurnalism, Televiziunii Arad si jurnalistului senior al Aradului, Virgiliu Jireghe.

 

Televiziunea Arad a primit premiul ''Ioan Slavici'' pentru Jurnalism, cu prilejul implinirii a 30 de ani de la obtinerea licentei de emisie sub aceasta titulatura, eveniment care a  avut loc in anul 1992. Onorantul premiu i-a fost oferit  directorului general al Televiziunii Arad, Ciprian Dobranis.

 

 Premiul ''Mihai Eminescu'' pentru Jurnalism i-a fost acordat unui veteran al presei aradene, indragitul Virgiliu Jireghie la implinirea a 80 de ani, pentru intreaga activitate desfasurata in domeniul cultural, cel care a si pregatit o noua expozitie de fotografie

 

Luna Culturii la UVVG Arad a fost instituita in 2016, la implinirea a 150 de ani de la publicarea primei poezii a lui Eminescu în revista Familia de la Oradea, cand regretatul presedintele

Aurel  Ardelean a propus se extindă intervalul de manifestări culturale de excepţie de la ZIUA CULTURII la LUNA CULTURII LA UVVG.

 

De atunci, în aceşti 6 ani care au trecut, Universitatea evoca in aceasta perioada personalităţile de excepţie ale culturii noastre si  acorda premii celor care sprijina cultura si identitatea nationala.