UTA va întâlni Ripensia sâmbătă la Sânnicolau Mic în ultimul amical al verii!
04.07.2022

UTA a disputat trei amicale în cantonamentul de la Rogla, dar va mai juca un meci de pregătire și la Arad înainte de debutul noului sezon de Liga 1. Sâmbătă, de la ora 11:00, „roș-albii” vor da piept cu Ripensia Timișoara pe terenul „Banatul” din Sânnicolau Mic. Cele două formații s-au întâlnit de două ori și în sezonul precedent, în iulie, în meciul de prezentare a lotului de pe „Francisc Neuman” și în octombrie, într-un amical disputat tot la Sânnicolau Mic. 

Având în vedere faptul că Ilie Poenaru a dorit ca acest amical să se dispute cu o săptămână înainte de debutul Ligii 1 (UTA o va întâlni pe FC Argeș în deplasare sâmbătă, 16 iulie, de la ora 18:30), iar Arena „Francisc Neuman” nu a fost disponibilă, deoarece acolo va avea loc Supercupa României dintre Sepsi și CFR Cluj, arădenii au fost nevoiți să găsească o altă locație. În aceste condiții, nu se poate vorbi de un meci de prezentare a lotului, dar suporterii echipei „roș-albe” vor avea oportunitatea să vadă noile achiziții înainte de startul campionatului. 

Până acum, utiștii au prezentat opt achiziții: fundașii Chindriș, Dobrescu, Hoxhallari, Maxim și Abeid, mijlocașii Stahl și Cascini și atacantul Keșeru. Tânărul mijlocaș Raul Șteau va juca și el pentru UTA în sezonul următor, însă transferul său nu a fost confirmat oficial din cauza unor probleme de ordin contractual, iar atacantul Virgiliu Postolachi se antrenează de ceva vreme cu echipa arădeană, însă transferul său depinde de clubul francez Lille, care trebuie să renunțe la grila de formare. 

Argentinianul Juan Cascini și fundașul din Mauritania Aly Abeid se vor alătura lotului utist doar spre finalul acestei săptămâni, așadar prezența lor pe teren în amicalul cu Ripensia este foarte puțin probabilă.