UTA Scapă de Interdicția la Transferuri și Este Gata pentru Noul Sezon
09.07.2024

Rednic poate utiliza noile achiziții în meciul cu Rapid

Peste doar patru zile, UTA Arad va debuta în noul sezon al SuperLigii, întâlnind echipa Rapid București sâmbătă seara, la ora 19:15. Antrenorul Mircea Rednic se pregătește să alinieze cea mai bună echipă posibilă, având acum acces la toți jucătorii valizi, inclusiv cele șapte transferuri realizate în această vară. Printre noii veniți se numără portarii Popa și Iliev, fundașul Râpă, mijlocașii Van Durmen, Halaf și Cîmpanu, precum și atacantul Dumiter. De asemenea, se așteaptă ca și Valentin Costache să se alăture echipei, odată ce se finalizează transferul său de la Apollon Limasol.


Rezolvarea problemelor cu UEFA

Pentru a permite utilizarea noilor jucători, clubul UTA a trebuit să elimine interdicția la transferuri impusă de UEFA în primăvară. Aceasta a fost rezultatul memoriilor depuse de trei fotbaliști care au părăsit echipa în iarnă: Ivaylo Markov, Aleksandar Vucenovic și Kyvon Leidsman. Clubul a plătit aproximativ 100 de mii de euro în total către acești jucători pentru a ridica sancțiunea și a-i permite antrenorului să utilizeze transferurile din această vară.


Situația actuală pe site-ul UEFA

Deși pe site-ul oficial al UEFA, UTA încă figurează cu interdicție la transferuri, se așteaptă ca această restricție să fie eliminată în momentul în care fotbaliștii confirmați primesc banii de la clubul arădean.


Pregătirile pentru meciul cu Rapid

Cu această problemă rezolvată, Mircea Rednic poate concentra acum toate eforturile asupra pregătirilor pentru confruntarea cu Rapid, asigurându-se că echipa este în cea mai bună formă posibilă pentru a începe sezonul cu dreptul.


sursa photo: facebook/UTA Arad