UTA pregătită să câștige ultima etapă cu Dinamo
10.05.2024

După parcursul demn de invidiat din ultimele etape, UTA pleacă pe Arcul de Triumf cu obiectivul de a aduce acasă toate cele 3 puncte si să-și consolideze primul loc din play-out, pe care l-a câștigat deja in ultimul meci disputat acasă cu FCU Craiova 1948.


Sabie cu două tăișuri pentru Mircea Rednic

Astăzi, la conferința de presă, Rednic a negat din nou speculațiile unui "blat" pentru a-și salva, cel puțin matematic fosta echipa de la retrogradare. Obiectivul rămâne deci unul clar, confirmat si de Kevin Lukassen de a obține victoria, chiar daca nu una atât de dulce dar, în fond una profesionistă.


Problemele de lot dar si o certitudine

Absenții sunt, în mare, aceiași, Benga Alexandru, Kemar Lawrence, Fabry Andrej, Marcelo Freitas, Ariel Lopez, Stanciu Raul dar și Diogo Rodrigues care, după efortul din ultimele meciuri nu mai poate da același randament si Mircea Rednic nu vrea să riște. Certitudinea este Cucher Danylo care își va apăra poarta, motivul fiind o ușoara întindere pentru Iacob dar și împărțirea din ultimele 6 etape, 3 revenindu-i acestuia si 3 ucraineanului. Departajarea a fost făcută și funcție de nevoile antrenorului atât pentru jocul de picior bun al lui Iacob dar si pentru stabilitatea conferită de înălțime la fazele fixe a lui Kucher, funcție de adversari.


Obiectiv tot mai clar pentru sezonul următor

Deplasarea la Dinamo este ultima din play-off pentru lot, care pregătește o nouă surpiza, anume Vîlcu Robert, un alt tânăr de numai 18 ani pregătit să-și facă debutul intr-o echipă care țintește pentru sezonul următor un loc in play-off și de ce nu, șansa de a se bate pentru titlul care, nu a mai poposit la Arad din sezonul '69-'70.

Există totuși o convingere pentru sezonul următor, aceea că suporterii sunt pregătiți de ceva măreț, meci de meci stadionul plin răsunând și împingând parca de la spate echipa...rămâne de văzut câți dintre jucători sunt pregătiți, câți vor rămâne si câți vor pleca după cel mai bun sezon în scena mare din 1974 încoace.


sursă foto: facebook/UTA Arad