UTA pleacă mâine în cantonamentul de la Rogla, Ilie Poenaru e mulțumit după prima săptămână de antrenamente: „Jucătorii au fost implicați 100%”
19.06.2022

Mâine dimineață, lotul și staff-ul UTA-ei pleacă în cantonamentul de la Rogla (Slovenia), unde arădenii se vor pregăti până pe 1 iulie pentru următorul sezon de Liga 1.

După o primă săptămână de antrenamente la Arad, impresia lui Ilie Poenaru a fost una pozitivă: „Sunt mulţumit de ceea ce am găsit la echipă. În primul rând, mă bucur că am păstrat un nucleu foarte bun şi, pe lângă ei, jucătorii noi au venit cu un plus. Totodată, sunt mulțumit de prima săptămână de lucru, jucătorii au fost implicați 100%, sunt conștienți că numai prin muncă și prin atitudine vom putea face rezultate. Din prima zi am încercat să le insuflu această mentalitate de învingător, să-i fac să înțeleagă că trebuie să fim modești și trebuie să muncim. Vrem să creăm o atmosferă bună, în care jucătorii să se simtă bine și să fie implicați la fiecare antrenament. Prin metodele noastre de antrenament și prin discuțiile pe care le avem și atmosfera creată vom face un grup foarte bun, foarte unit. Le-am spus-o și fotbaliștilor, la mine primează grupul și nu jucătorul și deja se vede acest lucru, pentru că toți noii sosiți au fost primiți foarte bine, sunt integrați și deja se simt foarte bine împreună. Așadar, suntem pe drumul cel bun, cel mai important este să fim sănătoși și să putem avea tot lotul la dispoziție, ca să putem lucra ceea ce ne dorim.” a declarat antrenorul UTA-ei.

Lotul pentru cantonament numără în acest moment 24 de fotbaliști, cu mențiunea că argentinianul Cascini nu și-a rezolvat încă situația la actuala echipă, bolivienii de la The Strongest:

Portari: Florin Iacob, Dragoș Balauru, Haralambie Mociu

Fundași: Erico Da Silva, Alexandru Benga, Andrei Chindriș, Cristian Maxim, Alexandru Pătlăgică,  Darius Iurasciuc, Mihai Dobrescu, Erion Hoxhallari, Marko Vukcevic

Mijlocași: Albert Stahl, Philip Otele, David Miculescu, Damian Isac, Idriz Batha, Florentin Matei, Fabiano Cibi, Desley Ubbink, Raul Șteau, Claudiu Negoescu,  Rareș Pop

Atacant: Claudiu Keșeru

Dintre fotbaliștii prezenți la reunire, Poenaru a renunțat doar la doi juniori, Marcel Mercioiu și Adrian Mar. Fundașul Marko Vukcevic va rata prima parte a cantonamentului din cauza unei accidentări suferite în meciul câștigat de Muntenegru în Giulești împotriva României (3-0). În urma unei intrări a craioveanului Bancu, utistul a suferit o ruptură parțială a ligamentelor de la glezna piciorului drept și mai are nevoie de cel puțin o săptămână pentru a reveni la antrenamente.

Cât despre situația lui Cascini și a ultimului sosit la echipă, Mihai Dobrescu (fundașul stânga urmează a fi prezentat oficial de UTA, poate chiar astăzi), Poenaru a declarat următoarele: „Cascini încearcă să-și rezolve situația cât mai repede și să vină alături de noi. E un jucător în plină competiție, deci antrenat, a mai lucrat cu mine și va fi ușor de integrat. În plus, valoarea și inteligența îl ajută foarte mult, un mijlocaș central cu cifrele lui în Liga 1 nu prea găsești. De asemenea, am mare încredere și în Mihai Dobrescu, un fundaș pe care – de asemenea – îl cunosc foarte bine, de picior stâng așa cum îmi doresc eu pentru acea bandă. El a făcut pasul în Liga a II-a, la Universitatea Cluj, doar pentru că nu mai putea evolua în Liga 1 în acest sezon, dar, să nu uităm, e un fotbalist care a evoluat în play-off, care ne va ajuta 100%. Să nu uităm și că trebuie să avem în lot un anumit număr de jucători români, iar Mihai e alegerea optimă și din acest punct de vedere”

Până acum, UTA a transferat șapte fotbaliști, fundașii Cristian Maxim, Andrei Chindriș și Mihai Dobrescu, mijlocașii Raul Șteau, Juan Cascini și Albert Stahl și atacantul Claudiu Keșeru, iar tehnicianul arădenilor așteaptă în continuare întăriri: „Suntem în negocieri avansate cu încă un fundaș stânga și doi atacanți, cu cifre foarte bune. Vreau să am trei atacanți în lot, doi cu experiență și unul mai tânăr, cu calitate, pe care să-l creștem. Încă mai avem în vedere și un winger, să vedem ce putem rezolva. Lumea, suporterii, trebuie să știe că în final vom avea un lot bun, o echipă respectată, care se va bate de la egal la egal cu toți”