UTA este aproape de primul transfer al verii! Internaționalul albanez Hoxhallari ar putea deveni noul fundaș al arădenilor
10.05.2022

UTA este aproape de primul transfer al verii: internaţionalul albanez Erjon Hoxhallari, în vârstă de 26 de ani, ar putea fi noul jucător al „roș-albilor”. 


Fundașul central, care poate evolua și în banda stângă a apărării, a fost crescut de KF Tirana, și evoluează la nivel de seniori pentru echipa din capitala Albaniei încă din 2011, cu excepția a două perioade, în care a jucat sub formă de împrumut la Teuta, respectiv Laci. Între 2019 și 2021, acesta a fost coechipier cu actualul utist Idriz Batha, de la care a și preluat banderola de căpitan. Apărătorul a cucerit până acum trei trofee în țara natală, toate la Tirana: un campionat în 2020, plus o cupă și o Supercupă în 2017, dar odată cu finalul acestui sezon își va adăuga în palmares un nou titlu de campion, deoarece echipa sa are un avantaj de 10 puncte față de locul 2 cu trei etape înainte de final. Hoxhallari a jucat și în cupele europene, având 8 meciuri și un gol în preliminariile UEFA Champions League și UEFA Europa League. 


Cât despre echipa națională, fundașul a evoluat pentru toate reprezentativele de juniori ale Albaniei, dar are și trei selecții în naționala de seniori: a debutat într-un amical cu Kosovo în 2020, după care a jucat în două meciuri în cadrul preliminariilor pentru Cupa Mondială, cu Ungaria și Andorra, ambele încheiate cu scorul de 1-0 în favoarea Albaniei. 


În acest moment, UTA are patru fundași centrali în lot, însă până acum doar doi dintre ei, Alexandru Benga și Erico da Silva, și-au prelungit contractele pentru următorul sezon.