UPDATE: S-a ridicat blocarea tranzitului prin Seleuș
01.08.2020

UPDATE: În urma situației create de decizia Poliției Județului Arad, de blocare a accesului în comuna Seleuș, carantinată, președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, l-a contactat sâmbătă pe ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, și i-a solicitat să dispună deblocarea accesului în comună.

"Nu este normal cum s-a procedat. S-a creat derută, oamenii nu au fost informați din timp și măsura blocării accesului în Seleuș a creat nu numai disconfort, ci și panică. Nu am fost de acord cu ea nici vineri seara, în ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență și nu o agreez nici acum. Doar să fie foarte clar: m-am opus! Nu cred că este firesc ca Poliția să blocheze accesul într-o comună fără să se gândească la consecințe. Îi cer comandantului Poliției Arad respect față de arădeni și protejarea arădenilor. Legea trebuie aplicată corect, avându-se în vedere, înainte de toate, cetățenii! Prin blocarea accesului în Seleuș sunt pedepsiți arădeni sănătoși, trimiși pe rute alternative, iar asta este inacceptabil. Eu înțeleg prin carantinare că se limitează circulația celor bolnavi sau suspecți că ar fi bolnavi, nu a oamenilor sănătoși din localitate sau a celor care nici măcar nu locuiesc în Seleuș și trec în viteză prin Seleuș" - a declarat Iustin Cionca.

Urmare a discuției președintelui Consiliului Județean Arad cu ministrul Afacerilor Interne, de la București s-a dispus ridicarea blocajului rutier în comuna Seleuș.

Informare: În aplicarea măsurilor de carantinare a localităților Seleuș și Moroda, tranzitul prin aceste două localități nu mai este permis. Pentru accesul dinspre Arad spre zonele Ineu-Sebiș-Moneasa/Hălmagiu  se pot folosi variante ocolitoare prin Chișineu Criș - Ineu (DN79A) ori prin Pâncota - Măderat - Târnova - Chier - Mocrea - Ineu.

În zona Gurahonț traficul nu este deviat, ținând cont că DN79A străbate localitatea doar tangențial.