UPDATE ! 15.05.2019, ORA 9 - Protestele continuă
13.05.2019

UPDATE  15.05.2019, ORA 9 ! Greva continuă, la Astra Rail Industries. Am aflat, pe surse, că, încă, sunt muncitori care nu au renunţat la proteste. În acest moment, direcţiunea adună informaţii despre numărul angajaţilor care nu sunt de acord cu propunerile Patronatului. Vom reveni ! 


UPDATE  Ne-a parvenit o adresă a preşedintelui Consiliului de Administraţie a Astra Rail Industries, care precizează că Patronatul a finalizat de bună credinţă, negocierile cu Sindicatul. Acesta a propus angajaţilor întoarcerea, imediată, la locul de muncă, în consecinţă compania nu va acţiona în instanţă angajaţii care au făcut grevă. Patronatul mai precizează că va majora salariile cu 250 ron, de la 1 mai. Totodată, mai promite majorarea nivelurilor din grila existentă, la 30 septembrie 2019, cu o valoare brută de 100 de lei, din 1 octombrie 2019 până în 1 septembrie 2020. Pe lângă acestea, compania mai transmite că va majora de la unul, la două salarii de încadrare a valorii compensaţiei băneşti acordate persoanelor ale căror contracte individuale de muncă încetează, urmare a unor concedieri colective. De asemenea Patronatul promite că nu va tăia salariile angajaţilor pentru cele 3 zile de grevă. Cu toate acestea oamenii sunt, in continuare, in grevă. Să înţelegem ca angajaţii au probleme şi cu Sindicatul, nu numai cu Patronatul ?


13.05.2019 A fost o noua zi de grevă, astăzi, la Fabrica de Vagoane din Arad. Muncitorii au continuat protestul, după ce negocierile, de vineri, au eşuat. Sute de muncitori de la Astra Rail Arad au ieşit, din nou, în stradă, pentru a-şi cere drepturile de la angajator. Muncitorii reclamă dezechilibrul creat de forta de muncă străină, mai bine remunerată decât forta cea locală, precum şi probleme legate de echipamentul de protecţie şi un magazin al sindicatului din incinta fabricii. Muncitorii au avut şi comentarii legate de sindicat. Fabrica vagoane marfă din Arad are acționariat american. Pentru că nu au găsit muncitori calificați în țară, conducerea a decis sa aducă sudori din India. Aceştia nu au fost, însă prezenţi la muncă, săptămana trecută, pe motiv că le-au fost diminuate salariile. Deoarece discuţiile de astăzi nu au ajuns la o conlcuzie clară, muncitorii vor protesta şi mâine dimineaţă începând cu ora 8.