Ungaria va înăspri controalele la granițe!
04.03.2021

Magazinele şi unităţile de servicii vor fi închise în Ungaria în perioada 8-22 martie, iar grădiniţele şi şcolile generale până în 7 aprilie - a anunţat Gergely Gulyás, ministrul care conduce Cancelaria Prim-ministrului, în cadrul unei conferinţe de presă online organizate joi.

Ministrul a relatat cu privire la restricţiile hotărâte cu scopul de a încetini răspândirea epidemiei de coronavirus: în perioada 8 martie vor fi închise magazinele, cu excepţia celor alimentare, a farmaciilor, drogheriilor şi a benzinăriilor. De asemenea, între 8 şi 22 martie vor fi suspendate toate serviciile, în afară de sistemul sanitar privat - a adăugat.
Gergely Gulyás a declarat că sălile de fitness vor fi de asemenea închise timp de două săptămâni, antrenamentele şi întâlnirile sportivilor legitimaţi fiind permise exclusiv cu porţile închise. Parcurile şi arboreturile vor rămâne deschise, fiind permise şi activităţile sportive în aer liber în cazul în care distanţa de 1,5 poate fi menţinută între practicanţi.
Ministrul i-a rugat pe toţi angajatorii să asigure munca de acasă, în limita posibilităţilor, având în vedere mai ales familiile cu copii.
Purtarea măştii este obligatorie peste tot în aer liber - a subliniat Gulyás, menţionând şi restricţiile ce vor fi impuse la frontiere, în circulaţia persoanelor. Traficul de tranzit şi cel al mărfurilor nu va fi limitat.

Sursa: MTI / kga \ ppd