Un bihorean care arunca pe jos coji de seminţe, amendat cu 1.501 lei şi pus să măture
16.09.2021

Spartul de semințe în spații publice și aruncarea gunoaielor în locuri nepermise încă fac parte din obiceiul unor concetățeni. Sunt situații în care făptașii sunt prinși de oamenii legii și sancționați.

O demonstrație în acest sens au făcut-o în data de 14.09.2021, polițiștii locali cu atribuții de ordine publică și circulație aflați în  misiune de patrulare în Piața Avram Iancu, care au depistat un tânăr, în timp ce consuma semințe și arunca cojile pe trotuar.

Numitul A.G. cu domiciliul în județul Bihor, a ignorat normele de bună conviețuire socială și de păstrare a curățenie în orașul nostru, aruncând gunoaiele pe domeniul public. Din acest motiv,  tânărul a fost sancționat în baza prevederilor HCLM nr. 162/2006 privind gospodăria municipiului Arad, cu amendă contravențională în sumă de 1501 lei.

Totodată, echipajul de polițisti locali i-a pus la dispoziție făptuitorului o mătură și un fărăș, aflate în dotarea autovehiculelor de patrulare, pentru a recupera resturile abandonate pe spațiul public și a le arunca în pubelele din imediata apropiere.