Trei puncte la Giurgiu, arădenii se îndepărtează din nou de „zona roșie”: Astra - UTA 1-2
05.05.2021

UTA s-a impus cu 2-1 la Giurgiu, contra Astrei și a luat o gură importantă de aer după eșecurile din ultimele trei etape. Miculescu și Erico au marcat pentru arădeni, în timp ce pentru echipa gazdă a punctat Merloi.

Arădenii au deschis scorul în minutul 21, când Roger i-a pasat perfect lui Miculescu, iar acesta a avansat și a trimis lângă bara din stânga lui Lazar. „Roș-albii” își puteau dubla avantajul înainte de pauză, dar Hora, scăpat singur cu portarul Astrei, a trimis în acesta.

Gazdele au avut prima ocazie în minutul 49, la un lovitură de colț. Valentin Gheorghe a centrat, Lamanje a trimis cu capul din șase metri, dar Iacob a intervenit extraordinar și a prins în doi timpi. Astra a egalat în minutul 81, prin Merloi, care a înscris cu un șut la colțul scurt, pe lângă Iacob. După trei intervenții foarte bune ale portarului Popa, intrat la pauză, UTA a revenit în avantaj în minutul 89, prin Erico, care a marcat cu o lovitură de cap după un corner executat de Bustea.

Antrenorul Laszlo Balint a vorbit despre victoria dramatică de la Giurgiu: „Noi am venit aici cu intenția clară de a câștiga, am și spus asta înainte de meci. Vreau să felicit băieții pentru că este o victorie a echipei, chiar dacă a venit târziu, este o victorie a grupului, a spiritului. Am demonstrat că știm să gestionăm momentele grele, pentru că nu este ușor în acest play-out plin de presiune și de tensiune să gestionezi un moment după trei înfrângeri succesive, dar de asta sunt mândru de ei, de asta consider că avem potențial foarte mare. E o victorie fantastică, dar campionatul nu s-a încheiat, mai avem meciuri dificile și puncte de câștigat”

Cu acest succes, arădenii ajung la 28 de puncte și se îndepărtează, pentru moment, la șase puncte de locurile de baraj și la nouă de pozițiile direct retrogradabile. În următoarea etapă, „roș-albii” primesc vizita Politehnicii Iași, duminică, de la ora 14:00.


FOTO: Digi Sport