„Transalpina arădeană” prinde contur
15.05.2023

Pe drumul Dieci-Dezna, pe care localnicii îl numesc „Transalpina arădeană”, se efectuează lucrări de consolidare a parapetelor, de amenajare a șanțurilor și rigolelor, inclusiv construirea unui perete de rezistență. În prezent, lucrările sunt efectuate în proporție de 60-70%, iar constructorul estimează că drumul va fi finalizat în acest an.

Acest tronson de drum este unul dintre cele mai frumoase din județul Arad, prin cadrul natural pe care-l parcurge. Prin modernizarea acestui drum ne dorim să creștem valoarea turistică a zonei, asigurarea unei infrastructuri moderne prin care putem atrage investitori, dar creăm inclusiv o legătură mai facilă între Valea Mureșului și stațiunea Moneasa, pe traseul Julița-Mădrigești-Brazii-Gurahonț-Dieci-Dezna-Moneasa”, a afirmat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

Drumul Dieci-Dezna are o lungime de 11,3 kilometri și este finanțat prin Programul național de investiții „Anghel Saligny”. Valoarea totală a investiției este estimată la aproximativ 30 de milioane de lei (TVA inclusă).