Trafic restricţionat
22.05.2020

Sistarea traficului pe podul Decebal nu a intrat încă în reflexul șoferilor arădeni și nici indicatoarele rutiere nu îi ajută prea mult în a se adapta noilor condiții de trafic.

Oprirea traficului pe unul dintre cele mai circulate poduri din municipiul Arad, Decebal, le dă mari bătăi de cap șoferilor. La doar două zile de la închiderea circulației,  mulți dintre șoferi nu sunt familiarizați cu decizia autorităților de a da startul lucrările de consolidare a podului.

Potrivit municipalităţii, circulația va fi închisă pe tronsonul: sens giratoriu Ștrandul Neptun – Podul Decebal – intersecția dintre Bulevardul Decebal și str. Nicolae Bălcescu. Legătura dintre centrul municipiului și cartierul Subcetate se va putea face în Nord, prin Piața Podgoria, sau în Sud, peste Podul Traian. Pentru a fluidiza circulația rutieră de-o parte și de alta a podului, pe durata lucrărilor, semafoarele vor fi oprite în intersecția străzii N. Bălcescu cu B-dul Dragalina.

Termenul maxim până la care circulația va fi întreruptă este data de 3 septembrie, dar traficul s-ar putea redeschide dacă lucrarea va fi gata mai repede.  Măsura este necesară pentru a permite efectuarea lucrărilor de reparații și modernizare a podului.