Teren transferat comunei Beliu, pentru modernizarea centrului civic
14.04.2022

Consiliul Județean Arad răspunde solicitării Primăriei Beliu privind cedarea unui teren, iar în ședința extraordinară de astăzi, consilierii județeni au realizat prima etapă necesară pentru transferarea suprafeței respective: aprobarea documentației cadastrale. Terenul solicitat de comuna Beliu va fi utilizat pentru amenajare rigole și parcări.

„Consiliul Județean are o colaborare foarte bună cu administrațiile locale din județ și sprijinim întotdeauna proiectele pe care acestea le au, așa cum este și în cazul de față. Administrațiile locale pot gestiona mai bine, chiar pot atrage fonduri pentru asemenea proiecte, de amenajare edilitară, iar prin cedarea acestui teren Consiliul Județean contribuie la dezvoltarea comunei Beliu”, a precizat Răzvan Cadar, vicepreședinte al Consiliului Județean Arad. 

Emanuel Horhat-Coraș, primarul comunei Beliu, a solicitat acest teren pentru a amenaja centrul civic al localității. „Ne dorim să dăm un alt aspect centrului comunei, mai întâi prin amenajarea acostamentelor și rigolelor, să creăm locuri de parcare și să reîmprospătăm zona verde. Primul pas este preluarea de la Consiliului Județean a acestor două loturi de teren, pe o lungime de aproximativ 500 de metri, câte 250 de metri, de ambele părți ale drumului județean ce străbate comuna Beliu”, a precizat Emanuel Horhat-Coraș, primarul comunei. 

Respectivul teren, compus din două loturi (Lot 1 în suprafață de 5.485 mp și Lot 2 în suprafață de 4.724 mp) se află în exteriorul suprafeței drumului județean DJ 792A, km 7+310 – 8+547.