Succes clar în al doilea amical din Turcia: UTA - Kyzylzhar 3-0
13.01.2023

UTA s-a impus și în al doilea amical disputat în Antalya. După 2-1 cu 1860 Munchen, „roș-albii” i-au învins pe kazahii de la Kyzylzhar cu 3-0, prin golurile înscrise de Claudiu Keșeru, Willie Barbosa și Virgiliu Postolachi.


Arădenii au ratat prima mare ocazie a partidei în minutul 16, prin Ubbink, care a tras violent în transversală de la aproximativ 20 de metri. După două minute, olandezul a centrat din corner, Benga a deviat pe spate, iar Keșeru, aflat liber în fața porții, a înscris simplu. 2-0 s-a făcut în minutul 23, după o fază frumoasă a utiștilor. Mingea a circulat pe traseul Pop-Cascini-Ubbink-Chindriș, iar fundașul a centrat în mijlocul careului, de unde Barbosa a finalizat excelent, marcând primul său gol pentru UTA. Până la finalul primei reprize, „roș-albii” au continuat să domine posesia, iar formația din Kazahstan a avut mai multe oportunități pe contraatac, dar fără să îl învingă pe Iacob.


Stahl și Postolachi, intrați după pauză, au combinat pentru golul trei al UTA-ei în minutul 65. Arădeanul a centrat din partea stângă, iar internaționalul din Republica Moldova a înscris din fața porții.


Mâine, jucătorii și staff-ul arădenilor revin în țară, unde vor începe pregătirile pentru meciul din Superligă cu FC U Craiova. Partida de pe „Ion Oblemenco” se va disputa duminică, 22 ianuarie, de la ora 15:30.


Echipa UTA-ei în acest meci amical: Fl. Iacob (60 Balauru) – A. Chindriș (46 Vukcevic, 75 Sarkozi), Benga (75 Bota), Hoxhallari (75 Erico), Dobrescu (68 Abeid) – Batha (60 Isac), Cascini (60 Anton) – R. Pop (60 Postolachi), Ubbink (75 Godwin), Barbosa (46 Stahl) – Keseru (46 Milosevic). Antrenor: Laszlo Balint