Subprefectul a participat la Ceremonie
02.12.2019

Subprefectul Județului Arad Olimpia Popa, a participat la ceremoniile organizate cu prilejul Zilei Naționale.În Parcul Eminescu, la Crucea Martirilor, a avut loc un ceremonial militar-religios ce a curpins prezentarea onorului Subprefectului, salutul drapelului de luptă al Batalionului 191 de Infanterie Colonel Radu Golescu, un ceremonial religios oficiat de Înaltpreasfințitul părinte Timotei Seviciu, Arhiepiscop al Aradului împreună cu un sobor de preoți și depunerea coroanelor de flori la monument.
În Piața Revoluției a avut loc o defilare a efectivelor și tehnicii aparținând Batalionului 191 de Infanterie Colonel Radu Golescu,structurilor județene ale Ministerului Afacerilor Interne și Penitenciarului Arad. S-au adresat audienței Înaltpreasfințitul părinte Timotei Seviciu, Arhiepiscop al Aradului domnul Călin Bibarț, primarul Municipiului Arad și domnul Răzvan Cadar, vicepreședinte al Consiliului Județean Arad.
Corifeii arădeni ai Marii Uniri, Vasile Goldiș, Ștefan Cicio-Pop și dr. Ioan Suciu au fost comemorați în cadrul unei ceremonii ce s-a desfășurat în Cimitirul „Eternitatea”, ulterior slujbei de pomenire oficiată de Înaltpreasfințitul părinte Timotei Seviciu, Arhiepiscop al Aradului și soborul de preoți fiind depuse coroane de flori la mormintele acestora.
La evenimente au participat Primarul Municipiului Arad, Călin Bibarț, Vicepreședintele Consiliului Județean Arad, Răzvan Cadar, consilieri locali, șefii structurilor județene din cadrul M.A.I. și M.A.P.N., parlamentari, cadre militare în rezervă sau retragere, reprezentanți ai universităților arădene, revoluționari și cetățeni veniți să serbeze Ziua Națională a României.
'Astăzi este un prilej de sărbătoare pentru toți românii, pentru toți arădenii, indiferent unde se află în acest moment, acasă ori în străinătate. Față de toți trebuie să ne luăm angajamentul de a crea o societate normală pentru a împlini cu adevărat visul democratic al făuritorilor Marii Uniri, la trei decenii de la Revoluția din 1989' a declarat Subprefectul Județului Arad Olimpia Popa.