Stropiri la sol anti-mucegai
26.07.2019

Mucegaiul rezultat în urma ploilor numeroase din această vară a atras atenţia autorităţilor.

Primăria municipiului Arad prin operatorul de întreţinere spaţii verzi, Gospodărirea Comunală SA, a început de ieri tratamente chimice la gazon şi plante pentru eliminarea mucegaiului.

Perioada în care se vor efectua stropiri este  25 – 30 iulie 2019,

Se va interveni în zona centrală a municipiului, în parcuri şi pe spaţiile verzi adiacente principalelor bulevarde din oraş. Chiar dacă substanţele folosite nu pun în pericol sănătatea oamenilor sau a animalelor, totuşi este recomandată evitarea zonelor respective pe durata aplicării tratamentului.

Mucegaiul este format din ciuperci microscopice care se inmulţesc prin spori şi apare în zonele cu umiditate ridicata. Mucegaiul de exterior este diferit faţă de mucegaiul care apare în interiorul locuinţelor.

Sporii de mucegai pătrund în casa pe calea aerului, dar si prin sistemele de încălzire şi ventilaţie. Suprafeţele care pot fi afectate cel mai mult de mucegai sunt bucătăria, baia si balconul, însă poate apărea şi în alte camere, dacă intâmpinaţi probleme cu infiltraţiile apei. Mucegaiul apare şi se dezvoltă şi pe suprafeţele din lemn, poate descompune vopsele sau adezivi şi de aceea puteţi regăsi adesea mucegai pe pereţii casei.

Nu exista mediu care să fie in totalitate lipsit de mucegai, iar sporii de mucegai nu sunt in mod normal vizibili ochiului. Însă, în momentul în care vin in contact cu apa şi cu umezeala, sporii de mucegai se vor dezvolta şi vor căpăta aspectul neplăcut al petelor inestetice li inchise la culoare.