STIRI ARAD | Pe 3 August, plăcintă bulgărească, la VINGA!
26.07.2019

De zilele comunei Vinga, Asociaţia GAL Lunca Mureşului de Jos oferă turiştilor o plăcintă bulgărească autentică, într-o acţiune de promovare a produselor cu specific local.

Grupul de Acțiune Locală (GAL)este un parteneriat privat - public activ constituit din reprezentanți ai sectorului public, sectorului privat și societăți civile, desemnați dintr-un teritoriu rural omogen, cu o abordare de jos în sus, care răspunde nevoilor de dezvoltare a unui teritoriu.
Asociația GAL LMJ s-a înființat în august 2011, iar în decembrie 2011 a semnat contractul pentru implementarea primei strategii (2007-2013) în valoare de 2.818.350 euro. În anul 2016, a semnat contractul primei subsecvente din cadrul Acordului cadru al cărei valoare totală este de 4.334.586,31 euro. 
Echipa executivă este formată în prezent din 5 angajați formați în domeniul evaluării și managementul proiectelor europene. 
Teritoriul asociației GAL LMJ conține 20 localități atât din județul Arad cât și din județul Timiș după cum urmează: Pecica, Semlac, Șeitin, Felnac, Secusigiu, Zădăreni, Șagu, Vinga, Dorobanți, Iratoșu, Peregu Mare, Vladimirescu, Frumușeni, Sânpetru Mare, Nădlac, Fîntînele, Zăbrani, Orțișoara,Variaș, Pișchia,.
Asociația are un număr de 70 membri, din care 21 de instituții publice și 49 parteneri reprezentând sectorul privat.