Start perfect pentru UTA în Liga Secundă!
03.08.2019

Debut perfect pentru Laszlo Balint pe banca UTA-ei. În runda inaugurală a Ligii Secunde, alb-roșii au găzduit Dunărea Călărași, pe stadionul ”Motorul” din Aradul Nou. Cu aproape 2500 de spectatori în tribune și cu o formulă de joc schimbată aproape în întregime față de sezonul precedent, Ciprian Rus și colegii săi s-au avântat în atac încă din start, dar au trecut pe lângă deschiderea scorului prin Melinte, Lorenzi și Bustea. După jumătate de oră, Bustea a pus capul la o centrare perfectă a lui Tomozei și a deschis scorul. La 3 minute de la reluare, o nouă centrare a aceluiași fundaș lateral a dus mingea la Rus care a reluat, iar din bară mingea a ricoșat la Buhăcianu, care a dublat avantajul gazdelor. Buhăcianu a realizat dubla cu un șut din afara careului cu 20 de minute înainte de final și a închis conturile cu gruparea pregătită de Cristi Pustai. 


UTA: Iacob – Tomozei, Melinte, Ilie, Stancu – Hrezdac, Lorenzi – Buhăcianu, Miculescu, Bustea – Rus. Au mai evoluat: Isac, Ursu și Pușcaș.

Dunărea Călărași: Krell – Săbăngeanu, Mutu, Lopez, Mendy – Honciu, Dias – Gliga, Marrone, Bawab – Rusu. Au mai evoluat: Oltay, Măgureanu și Raiciu.


Fanii arădeni s-au ridicat la înălțimea jocului prestat de UTA, însă au avut și războiul lor personal cu FRF și televiziunile din capitală. Motivul este programarea derby-ului din etapa a 2-a, Petrolul Ploiești-UTA, care se va juca luni, 12 august, de la ora 18:00, pe stadionul ”Ilie Oană” din Ploiești. 

Următorul meci la Arad va fi peste 2 săptămâni, când arădenii vor primi vizita nou-promovatei Csikszereda.

Foto: uta-arad.ro