Spitalul MedLife Genesys devine spital suport Covid-19
13.11.2020

Comunicat: În perioada ce va urma, Spitalul MedLife Genesys va intra în scenariul roșu, alăturându-se sistemului medical de stat în lupta împotriva Coronavirus. Este primul spital privat din România care se alătură integral sistemului medical public, fiind reconfigurat pentru a trata cazurile medii, care necesită internare la terapie intensivă. 

Această reconfigurare a spitalului vine în urma Ordinului Ministrului Sănătății nr. 555 / 2020 (publicat în Monitorul Oficial nr. 290 / 07.04.2020) modificat prin Ordinul Ministrului Sănătății nr. 753/2020 (publicat în Monitorul Oficial nr. 371 / 08.05.2020) prin care Spitalul MedLife Genesys a fost inclus ca spital suport pentru pacienții testați pozitiv sau suspecți pentru virusul SARS-CoV-2. 

Din cauza faptului că spitalele de stat au fost depășite din punct de vedere al capacității, venim în sprijinul lor asigurând nu doar spațiul, ci și personalul medical, aparatura medicală de ultimă generație și logistica necesară. Sperăm astfel să ușurăm povara care este acum asupra sistemului sanitar și să oferim pacienților arădeni șansa de a primi îngrijirea de care au nevoie în această situație delicată. Avem încredere în profesionalismul și dedicarea echipei noastre medicale care va face tot posibilul pentru a salva pacienții aflați în situații-limită.

Ce se va întâmpla cu pacienții?

Activitatea clinicii, consultațiile în cabinetele de specialitate și activitatea din laborator nu vor fi afectate de reconfigurarea spitalului. Luăm toate măsurile posibile pentru a ne desfășura în continuare activitatea medicală în condiții de maximă siguranță, atât pentru personalul medical, cât și pentru pacienți. 

Personalul medical din spital nu va oferi consultații, nu va interacționa cu personalul medical și auxiliar din ambulator și nici cu pacienții non-Covid. 

Pentru siguranța deplină a micilor pacienți, pediatria, chirurgia pediatrică și cardiologia pediatrică se vor muta în corpul secundar al Hyperclinicii MedLife Genesys, vis-a-vis de corpul principal. De asemenea, asigurăm în continuare accesul la consultații online pentru un număr mare de specialități medicale. 

Pentru a nu pune în pericol siguranța pacienților și a personalului medical, între spital și ambulator vor exista circuite separate, intrări diferite în clădire, iar spitalul va fi izolat de partea de clădire în care medicii oferă consultații. 

Respectăm cu strictețe normele de siguranță impuse de OMS prin triajul pacienților la intrarea în clinică, echiparea corespunzătoare cu echipamente de unică folosință, amplasarea dezinfectanților în zonele cu trafic, amplasarea de lămpi UV în cabinete și recepții.

Personalul medical din ambulator și spital va fi în continuare testat periodic, pentru a ne asigura că aceștia sunt bine și pot interacționa în condiții de maximă siguranță cu pacienții.

Pentru a ne proteja pacienții, în cadrul Spitalului Genesys nu se vor mai efectua nașteri și nici alte tipuri de operații, cât timp acesta va fi parte din circuitul de spitale suport Covid. Știm cât de dificil le va fi pacienților care se bazau pe serviciile spitalului Genesys și regretăm faptul că nu vom putea să le fim alături.  

Credem că momentele grele ne fac mai puternici și ne învață să prețuim mai mult sănătatea.