Spațiu pentru tinerii talentați și inovativi din IT
21.03.2023

Consiliul Județean duce Biblioteca arădeană în secolul XXI, printr-un parteneriat cu Cetatea Voluntarilor! La Arad se va crea un „digital maker space” – un spațiu modern, primitor, dedicat inovației.

Sala va fi dotată cu echipamente digitale moderne, tablă interactivă, microscop digital, kit de robotică, hologramă, sintetizator.

Va fi un atelier digital deschis publicului larg, dar mizăm în primul rând pe faptul că vom atrage astfel, spre Bibliotecă, un public tânăr. Avem în Arad o echipă campioană mondială la robotică, avem și alte echipe care se străduiesc să îi calce pe urme. Recent și echipa de robotică a Liceului „Sfânta Maria”, din subordinea Consiliului Județean, a fost premiată la nivel național. Avem, așadar, tineri creativi, foarte talentați, pentru care Consiliul Județean creează un spațiu dedicat, pe care îl vor putea folosi gratuit. Mulțumesc echipei de la Cetatea Voluntarilor care a venit alături de noi și în acest proiect. După ce a făcut minuni la Spitalul Județean, sunt convins că va face minuni și la Bibliotecă”, a declarat Ionel Bulbuc, vicepreședintele Consiliului Județean Arad.

Investițiile în cultură ale Consiliului Județean sunt consistente, și la muzeu, și la Bibliotecă. Aradul este, astfel, printre județele care nu doar că alocă sume importante pentru obiectivele culturale, dar reușesc să și construiască obiective noi și moderne, atractive pentru publicul larg.