Situație Tensionată la BEJ Arad: Oameni Epuizați și Proceduri Întârziate
10.06.2024

Astăzi, la Biroul Electoral Județean (BEJ) Arad, președinții secțiilor de votare au venit să predea sacii cu buletinele de vot, dar atmosfera a fost marcată de epuizare, foame și resemnare. Ca în fiecare an electoral, cozile interminabile nu au lipsit din peisaj, iar procesul de centralizare a voturilor este întârziat din cauza numeroaselor erori în completarea proceselor verbale.


Cozi și Așteptare la BEJ Arad

Sute de oameni, cu sacii plini de buletine de vot, așteptau încă de azi-noapte în fața BEJ Arad. Mulți dintre ei, vizibil obosiți, s-au întins pe scaune pentru a prinde câteva clipe de somn, în timp ce alții, plictisiți și iritați, așteptau să fie chemați pentru a preda documentele. Declarațiile oamenilor epuizați: „Nu am mai dormit de peste 24 de ore și suntem epuizați.”

„E inadmisibil să stăm atât de mult la coadă după o zi atât de lungă și obositoare.”


Proces de Numărare Întârziat

Reprezentanții BEJ Arad estimează că vor reuși să termine centralizarea voturilor pentru alegerile europarlamentare până diseară. Cu toate acestea, numărarea voturilor pentru consiliile locale și cel județean ar putea continua până mâine seară, din cauza erorilor frecvente în completarea proceselor verbale.

Virgiliu Bradin, locțiitor șef BEJ Arad: „Avem un sfert din procesele verbale greșit întocmite, ceea ce ne îngreunează semnificativ munca. Sperăm să finalizăm centralizarea voturilor pentru europarlamentare până diseară, dar pentru consiliile locale și cel județean s-ar putea să mai dureze.”


Tensiunea în Rândul Președinților de Secții

Președinții secțiilor de votare au criticat procedurile anevoioase și lipsa de organizare. Ei se plâng de faptul că erorile frecvente în documente prelungesc și mai mult timpul de așteptare, deja considerabil.

Președinții secțiilor de votare:

„Este foarte frustrant să stăm aici ore întregi din cauza unor greșeli administrative.”

„Am făcut tot posibilul să completăm corect documentele, dar sistemul este foarte complicat.”

Situația la BEJ Arad reflectă o problemă frecventă în organizarea procesului electoral, subliniind necesitatea unor proceduri mai clare și mai eficiente pentru a evita astfel de întârzieri și disconfort pentru toți cei implicați.