Situaţie sub semnul întrebării
18.09.2020

La începutul lunii august, administraţia locală din Arad asigura Clubul UTA că primăria va rămâne principalul partener al echipei fanion, din punct de vedere financiar.

În cadrul conferinţei de presă susţinută în această săptămână de către conducerea clubului, reprezentanţii clubului au declarat că până în momentul de faţă, în contul clubului nu a ajuns niciun leu.

„Este o situaţie extrem de delicată şi de neînţeles şi pentru noi, pentru că aşa cum se ştie în spaţiul public am avut un „gentlemen's agreement” confirmat şi până în acest moment nu s-au concretizat lucrurile. Nu înţeleg, de ce această tergiversare în virtutea cărei idei, în virtutea cărei concepţii şi în virtutea cărei legi?! Să nu uităm că vorbim despre brandul numărul 1 al Aradului. Cei care te reprezintă nu înţeleg că fără a investi în brandul unei comunităţi, această comunitate îşi pierde pur şi simplu identitatea. Din păcate, situaţia este puţin alarmantă dar sunt convins că, existând acest  „gentlemen's agreement”, lucrurile se vor rezolva.” –  a declarat Codru Grădinariu, director general UTA.

Aceeasi situaţie este întâlnită şi la FCC Baschet Arad.

Contactat de Televiziunea Arad, managerul echipei, Marcel Urban, a declarat că şi la echipa de baschet feminin situaţia este incertă.

„Situaţia începe să fie critică şi din cauză că noi, deja, ne-am şi adunat. Antrenamentele au început. Urmează să facem perioada de cantonare pe 14 zile după care să ne prezentăm la turneele care urmează să ne fie comunicate, datele exacte din partea Federaţiei Române de Baschet, şi aici mă refer la Cupa României şi Liga Naţională. Fără o finanţare din partea Primăriei, existenţa noastră este pusă serios sub semnul întrebării de a continua sau nu. Suntem într-un moment de aşteptare, iar eu sper şi am încredere, pentru că eu cel mai mult investesc în încrederea în oameni. Am încredere că, în urma discuţiilor pe care le-am avut cu domnul primar, se vor şi materializa. Şi aici mă refer la finaţarea pe care noi o aşteptăm din partea Primăriei Arad.” – a declarat Marcel Urban, manager FCC BASCHET Arad.

Potrivit administraţiei locale, în momentul de faţă se aşteaptă avizarea proiectului de hotărâre de către Consiliul Concurenţei.

„Există un proiect de hotărâre care prevede alocări bugetare atât pentru echipa de baschet, cât şi pentru cea de fotbal a oraşului, dar acest proiect este în aşteptarea avizării de către Consiliul Concurenţei. Să nu uităm că cele două cluburi sunt private, iar Primăria Arad urmează să le finanţeze cu bani din bugetul local.” – a declarat Ralu Cotrău, purtător de cuvânt Primăria Municipiului Arad