Se expropriază terenuri pentru calea ferată Arad - Caransebeş
18.08.2022

Ai un teren in proprietate cu care nu faci nimic? Este posibil sa ai norocul ca terenul tau sa fie in treseul caii ferate dintre Caransebeș și Arad. Este vorba despre terenuri aflate pe raza localitatilor Vinga, Şagu, Arad şi Vladimirescu.

In județul Arad vor fi expropriate peste 620 de terenuri care se află pe traseul liniei de cale ferată ce urmează să fie modernizată. Pe lângă terenuri, vor fi expropriate și șase construcții din județul Arad, în suprafață totală de 938 de metri pătrați, cea mai mare fiind o clădire din Șagu, în suprafață de 469 de metri pătrați.

Separat, vor fi expropriate și clădiri proprietate publică a statului, deținute de CNAIR, Apele Române și Consiliul Județean Arad.

Proiectul de modernizare a liniei ferate vizează îmbunătățirea infrastructurii feroviare pentru creșterea vitezei de circulație la valori cuprinse între 120 și 160 km/h, modernizarea instalațiilor de electrificare, dublarea liniei, modernizarea stațiilor de cale ferată, reabilitarea liniilor din stații, înlocuirea podurilor, podețelor și repararea sistemului de drenaj, dar și montarea de fonoabsorbante.