Se deplasa haotic, în sensul giratoriu din Boul Roșu.
23.01.2024

În dimineața zilei de 23 ianuarie a.c., în jurul orei 5:00, o patrulă de ordine publică a observat un autoturism care se deplasa haotic, în sensul giratoriu din Boul Roșu.


Polițiștii au pornit în urmărirea autoturismului, care nu a oprit la semnalele polițiștilor. Mașina și-a continuat deplasarea câțiva kilometri, până într-un alt sens giratoriu din municipiu, unde, după ce șoferul a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, s-a răsturnat.


Conducătorul autoturismului, o femeie de 28 de ani, din Arad, nu a fost rănită, evenimentul fiind soldat exclusiv cu pagube materiale.


Testarea acesteia cu aparatul alcooltest a indicat o valoare de 0,48 mg./l. alcool pur în aerul expirat, iar testarea cu aparatul din dotare a indicat o valoare pozitivă pentru consum de substanțe psihoactive. (Menționăm că acesta nu constituie probă în dosarul penal).


Femeia a fost condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei și substanțelor consumate, în cauză fiind întocmit dosar penal pentru săvârșirea de infracțiuni la regimul circulației rutiere.


Totodată, femeia a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 2.640 de lei, pentru circulație pe contrasens, nerespectarea dispozițiilor polițistului rutier, nerespectarea semnificației culorii roșu a semaforului, depășirea liniei continue, conducere agresivă și lipsa centurii de siguranță.


Cercetările au fost preluate de polițiștii Biroului Rutier, urmând a fi luate și alte măsuri, dacă se impune.