Se activează Spitalul de la Expo
31.07.2020

Cresterea numarului de imbolnaviri cu COVID-19 determina autoritatile judetene sa introduca în circuitul medical Spitalul de campanie de la Expo Arad, primul spital de campanie construit de către autoritățile locale din România.Invitat in emisiunea Ghilea Show, directorul DSP Horea Timis a vorbit despre acest subiect. Acesta a spus ca decizia de a incepe folosirea spitalului de campanie de la Expo este unha dintre cele mai bune.

Decizia este motivata de faptul ca aproape toate locurile destinate pacienților cu COVID-19 din cadrul Spitalului Județean Arad sunt ocupate, iar unii pacienții au fost mutați la spitalul suport din Ineu.

Secţiile COVID-19 ale SCJU au 203 paturi şi în judeţ existau 290 de bolnavi ieri , însă o parte dintre aceştia au solicitat tratament la domiciliu. Dacă ar fi trebuit internaţi, atunci in mod cert locurile din spital erau insuficiente.

Spitalul de campanie are o suprafață de 4500 de mp, sunt două săli a cate 120 de paturi.Aici se gasesc peste 20 de containere, care servesc drept vestiare, grupuri sanitare și zonă de decontaminare. Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad este cel care asigura aparatura si cadrele medicale pentru spitalul de campanie. Aici vor fi dusi aradenii La Spitalul de Campanie de la Expo vor fi internați arădenii confirmați cu infecția SARS- CoV-2 dar care manifesta forme ușoare ce nu necesită internarea în spitale cu dotări Anestezie și Terapie Intensivă (ATI).