Sărbătoare la Arad, UTA rămâne în Superligă! Victorie cu 5-1 în returul barajului cu Gloria Buzāu
04.06.2023

UTA şi-a asigurat menținerea în Superligă cu o victorie clară, 5-1, în returul împotriva Gloriei Buzău, după rezultatul de 0-0 înregistrat în prima manşă. Virgiliu Postolachi şi Andrei Chindriş au înscris fiecare câte două goluri, Philip Otele a punctat şi el la ultima partidă in tricoul UTA-ei, iar unica reuşită a oaspeților a purtat semnătura lui Valentin Alexandru. 

Încă de la primul fluier, Arena "Francisc Neuman" a fost plină, toate biletele fiind epuizate cu trei zile înaintea partidei. Buzoienii au avut prima ocazie în minutul 5, când Sampaio a executat bine o lovitură liberă de la 20 de metri, iar Iacob a scos balonul de sub transversală. UTA a trecut pe lângă gol în minutul 14: Keşeru l-a lansat pe Postolachi, atacantul a ajuns la balon înaintea portarului Rusu şi a întors pentru Aly Abeid, africanul a încercat un şut dintr-o poziție aproape imposibilă şi a lovit bara. La următoarea fază, utiştii au obținut un corner, Ubbink a centrat, iar Postolachi a înscris cu o lovitură de cap din gura porții. Golul arădenilor a calmat începutul bun de partidă al oaspeților, iar jocul s-a echilibrat. Următoare ocazie a apărut abia în minutul 35, Ubbink s-a demarcat în careul advers, dar a trimis pe lângă colțul lung. Cinci minute mai târziu, arădenii îşi puteau dubla din nou avantajul, însă Keşeru a şutat pe lângă după ce s-a întors excelent în careu. Ubbink a trecut încă o dată pe lângă 2-0 pe final de repriză, când a tras slab, peste poartă, de la 16 metri. Prima parte s-a încheiat cu avantaj minim pentru "roş-albi", însă diferența putea fi mult mai mare. 

În minutul 49, utiştii au făcut 2-0 după o fază norocoasă. Hoxhallari a tras din afara careului, balonul s-a oprit la picioarele lui Andrei Chindriş, aflat în poziţie ideală, iar fundaşul l-a învins pe Rusu cu un şut la colțul lung. Apărătorii Buzăului s-au oprit şi au cerut offside, dar reuşita a fost validată. După un sfert de oră, UTA a făcut 3-0. În urma unui corner, balonul a ajuns la Anton, care a centrat în careu, iar Chindriş a făcut "dubla" cu o lovitură de cap. În minutul 68, Buzăul a redus din diferență: Alexandru a executat pe jos o lovitură liberă de la 20 de metri, balonul a trecut prin zidul UTA-ei şi Iacob a fost învins. În minutul 80, diferența de trei goluri s-a refăcut după o gafă uluitoare a lui Rusu. Portarul Gloriei i-a pasat lui Stahl la 16 metri, arădeanul a intrat în careu şi i-a trimis lui Postolachi, care a făcut şi el "dubla" cu un şut lângă bară. Philip Otele, aflat la ultimul meci pentru UTA, a făcut 5-1 în minutul 89, cu un şut frumos din afara careului. Acela avea să fie şi scorul final, iar arădenii vor evolua şi la anul în Superligă. 

Formații:

UTA: Iacob – Vukcevic, Chindriș, Hoxhallari, Abeid – Batha (Iurasciuc 84) – R. Pop (Negoescu 78), Ubbink (Anton 46), Roger (Stahl 64), Postolachi – Keşeru (Otele 64). Rezerve neutilizate: Kucher - Dobrescu, Barbosa, Isac. Antrenor: Mircea Rednic

Buzău: D. Rusu – Oteliță, Vîrtej, Wiktorski, Sălceanu (D. Lazăr 65) – A. Lopez, Trebotic (Fulop 80) – Dudu Sampaio (Gaitan 33), Greu (V. Alexandru 46), Blejdea (Marku 46) – Boiciuc. Rezerve neutilizate: Stoian – Șuteu, Uțiu. Antrenor: Adrian Mihalcea

Arbitri: Radu Petrescu – Mircea Grigoriu (ambii din Bucureşti), Imre-Laszlo Bucsi (Sfântu Gheorghe). Rezervă: Rareș Vidican (Satu Mare)

Camera VAR: Marcel Bîrsan (Bucureşti), Stelian Slabu (Braşov)

Observator FRF: Octavian Șovre (Satu Mare)

Observator LPF: Felix Grigore (Bucureşti)