Să ajutăm la prinderea criminalului
03.06.2019

Poliţiştii din Timiş continuă să fie în alertă după ce un coleg de-al lor a fost împuşcat mortal în timp ce urmărea un suspect iar un alt poliţist care a participat la acţiune a fost rănit.

Solidari cu aceştia sunt politiştii arădeni care ajută la prinderea faptaşului iar astăzi au păstrat un minut de reculegere. În faţa sediului IPJ Arad astăzi au sunat sirenele de poliţie iar cadrele au întrerupt pentru scurt timp lucrul pentru a prezenta un omagiu pentru colegul lor, căzut la datorie. 


Poliţistul Cristian Amariei făcea parte dintr-un echipaj care a primit de la Serviciul de Investigaţii Criminale informaţii potrivit cărora într-o maşină aflată în trafic se află Lepa Ionel Marcel, dat în urmărire pentru că se sustrage executării pedepsei de patru ani şi opt luni de închisoare pentru tentativă de tâlhărie. În apropierea localităţii Izvin, echipajul de Poliţie din Recaş a încercat să îl oprească pe fugar, dar acesta a refuzat să oprească şi s-a ascuns într-o casă din Izvin, de unde a tras mai multe focuri de armă, rănind un poliţist şi omorându-l pe Cristian AmarieI. În timp ce încerca să fugă a fost observat de un poliţist care a tras asupra maşinii reuşind să îl rănească la umăr. Fugarul a ieşit din maşină şi s-a pierdut pe străduţe. Ulterior, spun surse din Poliţie, urmăritul a fugit pe câmp, unde este căutat în prezent de zeci de forţe de ordine. 


În ciuda eforturilor medicilor de a-l resuscita, omul legii s-a stins la locul incidentului, în urma rănilor suferite în zona pieptului și a gâtului. Cel de-al doilea polițist care participa la aceeași misiune este rănit la picior.


Lepa Ionel Marcel, este născut în Lugoj, are 48 de ani şi face parte dintr-un clan de rromi. Arădenii care pot oferi informaţii despre acesta, care să conducă la prinderea făptaşului sunt rugaţi să sune la numărul unic de urgenţă 112.