S-au afişat rezultatele repartizării la liceu
12.07.2019

S-au afișat rezultatele admiterii la liceu! Rezultatele repartizării computerizate la liceu au fost afișate pe site-ul web al Ministerului Educației Naționale. Primele specializări din județ, după ultima medie admisă, sunt Științe ale Naturii bilingv engleză de la Colegiul Național „Moise Nicoară” cu ultima medie 9,12 şi Mate-info de la aceeași instituție cu ultima medie 8,92. La Științele Naturii de la Liceul Teoretic Cermei ultima medie a fost de 2,29. Doi absolvenți de gimnaziu au fost repartizați cu media zece. Ei vor învăţa, în continuare, la Liceul Teologic Baptist „Alexa Popovici” și la Colegiul Național „Moise Nicoară” Arad.

Din totalul de 2.880 de elevi, s-au înscris la liceu 2.262 de candidați, din care 113 nu au fost repartizați. Candidații nerepartizaţi sunt cei care nu au loc la nici una dintre opțiunile exprimate pe fișa de înscriere, aceștia urmând să fie repartizați ulterior, organizată doar pentru locurile rămase libere.

În Arad au rămas libere 91 de locuri, 39 în municipiu, celelalte în Gurahonț, Curtici, Sântana, Beliu, Vinga, Nădlac și Cermei. Situația nerepartizării unui candidat care a completat fișa apare atunci când opțiunile exprimate de către acesta pe fișa de înscriere au fost ocupate de alți candidați care au medii mai mari.

După repartizarea computerizată a candidaților, urmează înscrierea la liceul în care a fost repartizat candidatul, între 15 și 18 iulie 2019, în caz contrar ei îşi vor pierde locul câștigat.