Romario Benzar a semnat cu UTA! Fundaşul dreapta are 19 selecţii în echipa naţională a României
07.01.2023

Romario Benzar este noul jucător al UTA-ei! Fundaşul lateral dreapta în vârstă de 30 de ani s-a născut pe 26 martie 1992 la Timişoara, acolo unde a început fotbalul la Academia Srbjianka Giuchici. Fotbalistul cu 19 selecţii în echipa naţională a României a evoluat ultima dată pentru Farul Constanţa. În palmares şi-a trecut un titlu de campion al României în sezonul 2016/2017, alături de Viitorul Constanţa.

În carieră, Benzar a mai jucat în România pentru FCSB, dar şi în Italia, la Lecce şi Perugia. În acest sezon, pentru Farul Constanţa, Benzar a strâns şapte partide, şase în Superligă şi unul în Cupa României. Pe prima scenă a fotbalului românesc, apărătorul lateral are în total 228 de meciuri, 9 goluri şi 25 de pase decisive.

Benzar va ajunge sub comanda lui Laszlo Balint în Turcia la începutul săptămânii viitoare şi va termina stagiul de pregătire alături de noii săi colegi. Durata contractului se întinde până în vara acestui an cu opţiune de prelungire pentru încă un sezon.

„Ne bucurăm că am reuşit să-l legitimăm pe Romario Benzar, un jucător important la nivelul fotbalului românesc. Vine de la liderul campionatului, vine cu experienţă importantă în spate şi sunt sigur că vine şi cu atitudinea corectă pentru a ne ajuta să ne îndeplinim obiectivul. În ceea ce ne priveşte, reuşim să aducem un jucător important pe o poziţie pe care eram descoperiţi mai ales acum, în această perioadă, când şi Marko Vukcevic se confruntă cu probleme de sănătate şi sperăm să ni se alăture cât de curând în cantonament.” a declarat Laszlo Balint.

FOTO: FRF